Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 13 maart 2024

gepost 2 months ago, op dinsdag, 12 maart 2024 door Crew

De Stationsstraat in Aalter moet gezelliger worden, er moet gesleuteld worden aan de mobiliteit en het parkeerbeleid, en niet elke aanvraag van een grote winkelketen moet geweigerd worden. Dat vindt N-VA Aalter na overleg met Unizo. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) zegt dat er de laatste drie jaar net twintig procent meer winkels zijn.

—---------------------------------------------------

Aalter is een van de gemeenten waar dit jaar een nieuw Bancontact CASH-punt komt. De Bancontact CASH-punten zijn een initiatief van de vier grootbanken. Zo’n CASH-punt is een gebouw met verschillende geldautomaten, waar je geld kan afhalen of storten. In Aalter komt dat in de Stationsstraat 202.

—-------------------------------------------------

Een vrouw kreeg van de Gentse politierechter een boete van 400 euro én een rijverbod van 15 dagen nadat ze met meer dan de dubbel toegestane snelheid door de Lotenhullestraat in Aalter reed.

—------------------------------------------------

Politiezone Meetjesland deelt mee dat de voorlopige snelheidslimiet van 30 km/uur in Balgerhoeke niet goed wordt nageleefd en kondigt extra controles aan

—-----------------------------------------------

Op zaterdag 16 maart wordt vanaf 9 uur een plantdag georganiseerd in de Sparrebosstraat. Buurtbewoners steken samen met de groendienst en de leden van het schepencollege de handen uit de mouwen.

—------------------------------------------------

Deze week is er verkeershinder in de Noordstraat en in de Stationsstraat in Maldegem. Nog tot en met vrijdag 15 maart wordt er gewerkt in de Noordstraat, tussen de Edestraat en de Marktstraat. Er is een verbod op doorgang ter hoogte van de werfzone voor alle verkeer. Fietsers kunnen de werken wel passeren. Doorgaand verkeer kan omrijden via de Gidsenlaan en de Vakekerkweg.

—------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws