Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 12 maart 2024

gepost 2 months ago, op maandag, 11 maart 2024 door Crew


De drie komende weekends wordt in Aalter aan de sporen gewerkt, en is er zwaar gehinderd treinverkeer tussen Gent Sint-Pieters en Brugge. Er wordt telkens gewerkt van zaterdagochtend tot maandagochtend 4.30 uur. De aangepaste dienstregeling is te vinden via de reisplanner van de NMBS.

—------------------------------------------------

Woonmaatschappij Meetjesland is volop bezig met het plaatsen van zonnepanelen op honderden sociale woningen. In Eeklo liggen vandaag al 2.500 zonnepanelen op 200 woningen. Er komen daar nog 500 panelen bij, maar er zijn ook projecten in Assenede, Evergem, Lembeke, Maldegem en Zelzate. Tegen eind dit jaar zullen zo 7.000 zonnepanelen op meer dan 500 woningen liggen.

—-------------------------------------------

In Zelzate is de campagne Halt2Diabetes afgetrapt. Het is de bedoeling om zo veel mogelijk Zelzatenaren te testen op hun risico om diabetes Type 2 te ontwikkelen. De campagne is een samenwerking van huisartsen van Zelzate, de gemeente, de Diabetes Liga en Logo Gezond+.

—------------------------------------

In Zelzate zijn de werken gestart aan twee kruispunten op de Kanaalstraat. De kruispunten met de Kerkstraat en met de Grote Markt en de Havenlaan worden heringericht om ze veiliger te maken voor alle weggebruikers. De verkeerslichten worden aangepast en de zebrapaden schuiven op.

—-----------------------------------------

Wie in Sint-Laureins iets aan de conditie wil doen, kan vanaf woensdag 20 maart weer deelnemen aan ‘Start to Run’. Samen Anders organiseert nu al voor de elfde keer. Er wordt tien weken getraind in twee groepen, beginners die gaan voor de vijf kilometer, en gevorderden die gaan voor tien kilometer.

—----------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws