Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 11 maart 2024

gepost 2 months ago, op zondag, 10 maart 2024 door Crew


De lokale politie Aalter/Maldegem is na degelijk speurwerk 3 inbrekers op het spoor gekomen die ervan verdacht worden vorig weekend te hebben ingebroken bij 2 cafés en 3 auto’s. Uit verschillende camerabeelden bleek dat deze feiten telkens door dezelfde personen werden gepleegd. Een alerte rechercheur kon de vermoedelijke daders herkennen.

—-----------------------------------------------

Peter Van Hecke (59), de ‘blauwe Peter’ uit de Maldegemse politiek, zal in oktober op de lijst van N-VA Maldegem staan. Peter Van Hecke wou eerst met zijn eigen beweging Respect opkomen, voerde dan gesprekken met de nieuwe lijst Ons Dorp, maar uiteindelijk wordt het dus N-VA Maldegem.

—---------------------------------

De inwoners van Aalter halen maar beter de feesthoedjes uit de kast. De gemeente heeft voor dit jaar al meer dan honderd evenementen op de agenda staan. Aalter heeft maar liefst 17 kermissen, verspreid over de acht dorpen.

—-------------------------------------

De lokale politie controleert maandag op snelheid in minstens vier straten in Eeklo.Het gaat om Dullaert, de Pastoor Bontestraat, Boelare en de Molenstraat. Vier keer in Eeklo zelf dus. —--------------------------------------

Patrouillerende agenten op de fiets: meer en meer politiemensen lijken er hun neus voor op te halen, maar gelukkig niet in het Meetjesland. Daar telt de fietsbrigade nog 7 enthousiaste sportievelingen. En dat heeft zo zijn voordelen. “Mensen spreken de politie op de fiets gemakkelijk aan.

—--------------------------------------

De verenging Ronde Tafel 59 Zelzate-Eeklo heeft ruim 4.000 euro aan materiaal ingezameld voor drie Meetjeslandse jongereninstellingen.

—------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws