Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 8 maart 2024

gepost 2 months ago, op vrijdag, 8 maart 2024 door Crew

Een tiener uit Aalter heeft een werkstraf van 46 uur gekregen omdat zijn brommer 15 kilometer per uur te snel reed. Toen de tweewieler op de rollen gezet werd, bleek inderdaad dat de brommer 60 km/u haalde. De jongeman verklaarde in de politierechtbank dat hij wist dat zijn brommer te snel reed en voegde daar direct aan toe dat dit ‘niet zo slim was’.

—-------------------------------------------------

Stad Eeklo gaat een samenwerking aan met pleegzorg Oost-Vlaanderen en wordt een pleegzorggemeente. “We willen zo het maatschappelijk draagvlak voor pleegzorg vergroten, en pleegzorg op een laagdrempelige manier bekendmaken”, zegt schepen van Jeugd Filip Smet (CD&V).

—---------------------------------------

De nieuwe expo ‘Nevel en mist’ toont in de wandelgangen van woonzorgcentrum Veilige Have in Aalter werken rond het thema dementie. Je ziet in het rusthuis werk van Kristin Leys, die twaalf jaar in Aalter gewoond heeft. Voor haar schilderijen liet Leys zich inspireren door gedichten van wijlen haar vader Herman Leys. —-------------------------------------

De school Maricolen Maldegem houdt tot 20 maart een nieuwe inzamelactie voor mensen die het iets moeilijker hebben. Vorig jaar was de inzamelactie een groot succes, en werd maar liefst 400 kilogram goederen ingezameld. Daarom wordt de actie nu herhaald. —--------------------------------------------

Stevige battle deze vrijdagavond in The Voice op VTM. Wout Eggermont (25) en Charlotte Canoot (26) uit Aalter zitten allebei in het team van Koen Wauters, en worden samen de arena ingestuurd. Eén van hen moet dus naar huis, tenzij Laura Tesoro de afvaller nog oppikt voor de zogenaamde ‘comeback stage’. “Wat we nu geleerd hebben, nemen ze ons in ieder geval niet meer af”, zeggen de twee Aalternaren.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws