Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 20 december 2023

gepost 4 months ago, op woensdag, 20 december 2023 door Crew

De belastingen omlaag, en een 2024 vol feesten en grote openingen. Dat is wat de gemeente Aalter volgend jaar van plan is. Niet naar de zin van de oppositie die de plannen op de gemeenteraad keihard afschoot. “Veel cadeaus en zotte kosten, maar weinig om de Aalternaar beter te maken”, klonk het.

—--------------------------------------------------

De aankoop van de oude leegstaande AD Delhaize in de Stationsstraat in Eeklo is rond. Stad Eeklo legt 2,1 miljoen euro op tafel voor het winkelpand, twee appartementen en de parking. De parking moet snel een nieuwe openbare centrumparking worden. Maar de rest? Dat zal een nieuwe studie van 200.000 euro moeten bepalen.

—---------------------------------

Een man (29) en een vrouw (32) zijn aangehouden door de onderzoeksrechter na een reeks inbraken in het Meetjesland. Ze sloegen vorige week woensdag maar liefst drie keer toe. De politie kon hen later inrekenen in het Vlaams-Brabantse Dilbeek.

—------------------------------

N-VA Maldegem trekt op 13 oktober volgend jaar met Cédric De Smet (37) als lijsttrekker naar de gemeenteraadsverkiezingen. Er wordt gekozen voor de drijvende kracht achter het festival Couleurs Devie en Bar Unique, en verrassend genoeg niet voor een zetelende schepen.

—-----------------------------------------

De uitbaters van restaurant Woestijne in Aalter zullen volgend jaar een nieuw avontuur starten in Lovendegem bij Lievegem. Het koppel heeft daar een mooie hoeve op de kop kunnen tikken. Hoe hun nieuw culinair concept er precies zal uitzien, wordt pas later bekendgemaakt.

—---------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws