Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 19 december 2023

gepost 4 months ago, op dinsdag, 19 december 2023 door Crew

Vier jaar cel, waarvan zes maanden effectief. Dat is de straf die een 39 jarige man uit Aalter opgelegd kreeg wegens het plegen van meerdere inbraken. Tijdens een discussie met de politie wou hij op hen inrijden, hierop openden de politie het vuur.

—-------------------------------------

Een twintiger uit Maldegem die onder invloed van alcohol in slaap was gevallen achter het stuur en zo een ongeval veroorzaakte, heeft een boete gekregen van 1.600 euro en een rijverbod van twee maanden.

—---------------------------------------

Een vijftiger uit Eeklo heeft van de politierechter een jarenlang rijverbod én een boete van 8.000 euro gekregen nadat hij voor de 25ste keer moest verschijnen wegens rijden onder invloed.

—------------------------------

Om de strijd tegen zwerfvuil aan te scherpen, starten het lokaal bestuur en Fost Plus een proefproject op. Het project neemt de openbare vuilnisbakken onder de loep met als doel een gedetailleerd overzicht te krijgen van welk afval er allemaal in belandt.

—-----------------------

De stad Eeklo voert een onderhoud uit op enkele fietspaden. De provincie Oost-Vlaanderen, die voor de aanleg van de fietssnelwegen instaat, geeft hiervoor subsidie.

—--------------------------------

De gemeente Maldegem wil haar trage wegen in kaart brengen. Hiervoor organiseert men een infomoment op woensdag 10 januari in de raadzaal van het gemeentehuis.

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws