Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 18 december 2023

gepost 4 months ago, op maandag, 18 december 2023 door Crew


Naar aanleiding van een burgervoorstel heeft het gemeentebestuur van Maldegem besloten om een ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) op te maken voor het gebied Reesinghe, gelegen aan de Brugse Steenweg. De gemeente wil het gebied omvormen tot bouwvrij landbouwgebied.

—--------------------------------------------------

Je hoort en ziet het op oudjaar misschien wel elk jaar, maar eigenlijk is het niet altijd toegestaan. Ook in Eeklo is het zoals in de meeste Vlaamse steden en gemeenten volledig verboden om vuurwerk af te steken tijdens de jaarwisseling. Dat blijkt uit een rondvraag van Oscare vzw, een nazorgcentrum voor mensen met brandwonden en littekens.

—-----------------------------------

Naar aanleiding van de vijftigste verjaardag van duikclub De Kreeft kreeg het bekende beeld in Eeklo: Lotjen een nieuwe outfit aangemeten. Zoals de traditie het wil, werd de onthulling opgeluisterd door de Koninklijke Vereniging voor Volkscultuur Eeklo.

—---------------------------------

Net als in de rest van Vlaanderen gaat in Aalter op 6 januari het nieuwe busnet van De Lijn van start. En dat zorgt vooral in de kleinere deelgemeenten zoals Ursel voor een vermindering in het aanbod.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws