Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 15 december 2023

gepost 4 months ago, op vrijdag, 15 december 2023 door Crew

N-VA Aalter stuurt haar voorzitter Jelle Tillieu het veld in tijdens de nationale verkiezingen van 9 juni volgend jaar. Van gemeentelijk kopman Michael Ally geen spoor op de nationale, Vlaamse of Europese verkiezingslijsten van N-VA.

—----------------------------------------

De provincie Oost-Vlaanderen wil het regionaal bedrijventerrein samen met de stad Eeklo, Veneco en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) realiseren. Een van de voorwaarden voor de realisatie is het vinden van een mobiliteitsoplossing die de kern van Balgerhoeke ontziet. —----------------------------------

Wie van echte kerstsfeer houdt, moet op zondag 17 december in Aalter zijn. Er zijn maar liefst drie verschillende kerstmarkten, je kan genieten van een kerstconcert, en er zijn acties om prijzen te winnen.

—---------------------------------------------------

De tweede editie van Broeiploatse op De Plaats in Knesselare (Aalter) staat gepland op zondag 17 december. Broeiploatse wil een paar keer per jaar voor sfeer zorgen onder de kerktoren van Knesselare, door creatieve mensen samen te brengen.

—-----------------------------

Provinciaal domein Het Leen in Eeklo en Lievegem is opnieuw een stuk groter. Drie hectare voormalig akkerland wordt nu bebost, goed voor zowat vijf extra voetbalvelden aan bos. De eerste aanplant gebeurde met de hulp van enkele ‘Grootouders voor het klimaat’. —----------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws