Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws woensdag 2 oktober 2019

gepost 10 months ago, op donderdag, 3 oktober 2019 door Wim Van Geert

Het onderzoek naar de kruisboogmoord in Schuiferskapelle is afgerond. Hoofdverdachte Jordy V. uit Tielt wordt volgende week een laatste keer verhoord door de onderzoeksrechter. Daarna kan het dossier doorverwezen worden naar het hof van assisen. Het proces zal vermoedelijk in het najaar van 2020 plaatsvinden.

----------------

De gemeente Evergem gaat bij de bevoegde minister in beroep tegen de vergunning die verleend werd voor de bouw van twee windmolens langs de Jacques Paryslaan ter hoogte van de Leegstraat.

Evergem is van oordeel dat de twee grootschalige windturbines niet passen binnen een open, ongeschonden agrarisch gebied”, zegt schepen Sven Roegiers (CD&V).

De aanvraag kreeg eerder al een negatief advies van het gemeentebestuur. De provincie trad de bezwaren van de gemeente niet bij en verleende de vergunning toch.

---------------------

De werken in de Katelijnestraat zijn nog maar pas gestart en lopen al meteen vertraging op. Dit tot maandag 11 oktober. De vertragingen zijn volgens het stadsbestuur te wijten aan de slechte weersomstandigheden.

Energiedistributienetbeheerder Fluvius voert momenteel werken uit aan de nutsleidingen in de Katelijnestraat. Die werken zouden beëindigd worden op vrijdag 27 september maar die termijn is niet gehaald. In de zone wordt nog tot maandag 11 oktober verder gewerkt. Behalve het slechte weer is er ook vertraging door het aanbrengen van niet voorziene bijkomende leidingen.

---------------------------

Fietsers en voetgangers kunnen opnieuw gebruik maken van het trekveer ‘Bathio’. De oversteek op de Oude Leie-arm in Bachte-Maria-Leerne werd voor een tweede keer dit jaar hersteld door De Vlaamse Waterweg.

Het zelfbedieningsveer Bathio was sinds begin september buiten gebruik. De vlotter van het toegangspad was kapot en daardoor kon het trekveer niet aanmeren.

Burgemeester Dirk De fauw roept op tot kalmte nadat er de voorbije week heel wat haatberichten en bedreigingen werden geuit aan het adres van vzw Groen. Die worden aanzien als dé dwarsliggers in het Brugs stadiondossier. De burgemeester vroeg aan de vzw Groen en andere procederende partijen om bezwaren tegen de bouw van een nieuw voetbalstadion voor Club Brugge bij de Raad van State in te trekken. Die bouw staat nu gepland langs de Blankenbergse Steenweg in Sint-Pieters.

---------------------------

Het waterproductiecentrum van Kluizen bij Evergem wordt op zondag 6 oktober opengesteld, naar aanleiding van Open Bedrijvendag. Acteur Herman Verbruggen komt langs. Zondag Van 10 tot 17 uur kunnen bezoekers er ontdekken hoe drinkwater wordt geproduceerd uit oppervlaktewater. De bezoekers kunnen de hele dag gratis kraantjeswater krijgen aan de waterbar van De Watergroep.

Vanuit het waterproductiecentrum in Kluizen levert De Watergroep drinkwater aan een groot deel van het noorden van Oost-Vlaanderen. Goed voor ongeveer 400.000 klanten.

----------------

Er mag vanaf 23 uur geen muziek meer gespeeld worden op terrassen in Blankenberge. Dat heeft het college van burgemeester en schepenen beslist. Met het nieuwe muziekreglement wil de stad overlast voor buurtbewoners tegengaan.

De beslissing valt nu omdat er te veel klachten van omwonenden zijn over zaken die tot heel laat muziek spelen in open lucht.

------------------

Knokke wil op het het strand, de start zijn van de wereldtitel tijdrijden in 2021.

Een aankomstplaats op ’t Zand in Brugge was al voorzien. Maar ook de start van het WK tijdrijden 2021, dat tussen Knokke-Heist en Brugge wordt verreden, belooft mooi te worden. Het gemeentebestuur van Knokke-Heist wil de renners voor het Casino van het startpodium laten rollen, maar bij voorkeur vanop het strand. Naar veiligheid toe moet alles nog op punt worden gezet om een start op het strand van Knokke mogelijk te maken. Daar zou mogelijk Remco Evenepoel van start gaan.

------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020