Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws dinsdag 1 oktober 2019

gepost 10 months ago, op dinsdag, 1 oktober 2019 door Wim Van Geert

Het reuzenrad op de kermis in Aalter heeft de voorbije kermis amper 1.591 betalende bezoekers gelokt.

Twee jaar geleden stapten nog 5.129 bezoekers in het rad, vorig jaar waren dat er nog 2.289. De vele regen van de afgelopen dagen zou de boosdoener zijn. Zelfs het vuurwerk op zondagavond kon niet doorgaan door het slechte weer.

Aalter betaalde 65.000 euro voor het reuzenrad doordat er weinig kaartjes verkocht zijn draait het reuzenrad een verlies van ruim 57.000 euro.

--------------------

Twee grondwerkbedrijven uit Hertsberge bij Oostkamp en Maldegem moeten elk een boete van 4.500 euro betalen voor inbreuken op het afvalstoffendecreet. Dat besliste de correctionele rechtbank van Kortrijk. In de tuin van een villa in Sint-Kruis bij Brugge voerden de bedrijven vervuilde aarde met asbestresten aan.

De gedupeerde eigenares vroeg een schadevergoeding van ruim 100.000 euro. De rechter kende haar na studie van het dossier zo’n 10.000 euro toe.

------------------

---------------

De oude gebouwen van de Thuiszorgwinkel van de CM in Eeklo zijn verbouwd tot een nieuwe ontmoetingsplek voor verschillende organisaties.

Er is onder andere een activiteitencentrum voor mensen met een niet-aangeboren handicap en er is ook een afdeling van de Wereldwinkel die verkopen er fairtradeproducten.

--------------

Het sprookje voor de 20 jarige Chelsy De Witte uit Zelzate blijft duren. De kersverse Miss Oost-Vlaanderen is nu ook geselecteerd voor de finale van Miss België. Met Pauline Noyen uit Evergem en Inara Wytinck uit Sleidinge dingen nog twee Meetjeslandse meisjes mee naar het felbegeerde kroontje.

Het is sinds Joke Van de Velde geleden dat er nog eens iemand uit Oost-Vlaanderen die felbegeerde titel van Miss België won.

----------------

Twaalf kapsters en schoonheidsspecialistes uit het Meetjesland en omgeving hebben het voorbije jaar een opleiding gevolgd, om kankerpatiënten beter te kunnen verzorgen.

Er werd hiervoor een opleiding gegeven in AZ Alma in Eeklo. Voor het eerst liep het traject in het Meetjesland ook voor kappers, naast schoonheidsspecialistes. Innerlijke en uiterlijke boosts hebben een belangrijke impact op de verwerking en het doormaken van het ziekte- en herstelproces van de patiënten.

-----------------

In opdracht van Farys wordt tot 31 oktober de waterleiding vernieuwd in Veldeken in Nevele. De straat wordt afgesloten tijdens de werkuren en er is enkel uitzonderlijk plaatselijk verkeer mogelijk. Er is in een wegomlegging voorzien.

-------------------

Een uitgeregende editie van KooKeet is gisteren geëindigd met een positieve noot. Op de laatste dag van het culinaire festival bleef het droog en kwam er nog veel volk opdagen. Toch blijven de chefs veelal met een dubbel gevoel achter. Standhouders verkochten maar half zoveel gerechten in vergelijking met andere jaren. Zowel op zaterdag als zondag gooide de gietende regen roet in het eten. Gisteren maandag op de afsluitdag van Kookeet in Brugge was dus de meest succesvolle dag.

-------------------

Straffe prestatie van Quentin De Vos uit Knokke-Heist: hij won afgelopen weekend de Ironman in het Amerikaanse Maryland en kwalificeerde zich daarmee voor het officieuze wereldkampioenschap triatlon in Hawaï.

Quentin legde de Ironman af in een tijd van 8 uur 46 minuten en 35 seconden. Een fenomenale prestatie waarmee hij ruim 25 minuten beter deed dan zijn vorige recordtijd. Het was pas zijn derde deelname aan een Ironman.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020