Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 30 september 2019

gepost 5 months ago, op maandag, 30 september 2019 door Wim Van Geert

De trucker die in de zomer van 2017 Björn Van Bunder uit Ursel doodreed op de E17 in Zele moest afgelopen vrijdag voor de politierechter verschijnen. Bij het ongeval werd ook de echtgenote van Van Bunder zwaargewond. De trucker was naar eigen zeggen in slaap gevallen.

De familie en nabestaanden van Björn Van Bunder waren massaal aanwezig in de politierechtbank van Dendermonde. Daar moest vrachtwagen chauffeur zich verantwoorden voor het ongeval dat op 1 augustus van 2017 het leven kostte aan de paardenfokker uit Ursel.

----------------------------

De Taborschool van Aalter-Brug stapt af van de klassieke kleuterklassen volgens leeftijd. De kinderen worden vanaf nu gemengd.

Soms spelen kinderen eens samen volgens leeftijd, maar op een ander moment worden kleuters van verschillende leeftijden ook samen gezet aan de hand van hun interesses. De tijd dat kinderen enkel en alleen met leeftijdsgenootjes werkten en speelden is echt voorbij zegt de Taborschool van Aalter Brug.

----------------------

--------------------------

De stationsomgeving van Beernem ondergaat een grondige vernieuwing en daardoor wordt het stationsplein vanaf 1 oktober volledig afgesloten. Huidige perrons en onderdoorgangen zullen niet meer toegankelijk zijn. De perrons verplaatsen tijdelijk naar de andere kant van de Wingene Steenweg.

Er komen ook twee extra sporen bij tussen Brugge en Gent om de capaciteit te verhogen. Om de veiligheid te garanderen, gaat het station dus dicht. Volgens de huidige planning zou de stationsomgeving van Beernem volledig vernieuwd zijn tegen het voorjaar van 2021. Vanaf dan is het stationsplein opnieuw toegankelijk.

---------------------

Afgelopen vrijdag was het Internationale Dag van het Autogas. Het groenere alternatief voor benzine en diesel kreeg daarbij alle aandacht. Autogas of LPG is een mengeling van propaan en butaan. Als brandstof voor voertuigen biedt het een groener en goedkoper alternatief voor benzine of diesel. Het bevat tot 22% minder CO2 en tot 98% minder fijnstof dan benzine en is meer dan 1 euro per liter goedkoper. In onze regio is LPG onder andere verkrijgbaar langs de Gentsesteenweg 26 in Eeklo of Grote baan 229 in Lovendegem.

Er komt een nieuwe brandweerkazerne op het industriegebied Durmakker in Evergem. Het wordt een vervanging van de beroepspost in Wondelgem bij Gent, dus zal de kazerne 24 uur op 24 bemand zijn met professionele brandweermannen. Ook de N9 Lievegem en de rand van Gent zijn dichtbij voor de nieuwe kazerne.

De nieuwe locatie kan een groot gebied dekken in geval van nood.

----------------

Evergem gaat het gft-afval, dat is het afval van onder andere groenten en fruit vanaf 1 april 2021 gescheiden ophalen.

Er wordt bekeken of een wekelijkse ophaling van de restafvalzak dan nog wel nodig is, omdat er sowieso minder rottende producten in de restafvalzak zullen zitten.

-------------------------

Stad Blankenberge pakt uit met haar eerste actie binnen de campagne Generatie Rookvrij: vanaf 1 oktober worden alle sportaccommodaties, sportterreinen en speelpleinen rookvrij.

“Ieder kind moet de kans krijgen om rookvrij op te groeien”, zegt burgemeester Daphne Dumery. want zien roken, doet roken.

---------------------

Eeklo wil meer toeristen lokken en pakt uit met de nieuwe brochure ‘Een dagje in Eeklo’.

De brochure moet verdeeld worden in toeristische kantoren en horecazaken. Stad Eeklo ligt centraal tussen de twee toeristische wereldsteden Gent en Brugge. Daar moeten we beter op inspelen”, zegt schepen van Toerisme Marc Windey

----------------

Vrije Basisschool De Klimtoren in Jabbeke neemt in het weekend van 5 en 6 oktober deel aan Levensloop in Brugge. Doel is zoveel mogelijk geld inzamelen voor de Stichting tegen Kanker. De ouderraad van de school nam het initiatief, nadat enkele leerlingen en leerkrachten met kanker te maken kregen.

Alle info over Levensloop vindt u op www.levensloop.be. De school van Jabbeke zoekt nog steeds lopers of wandelaars die willen deelnemen.

------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws