Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws donderdag 3 oktober 2019

gepost 10 months ago, op donderdag, 3 oktober 2019 door Wim Van Geert

Geen minister en geen voorzitter van het Vlaams parlement. Joke Schauvliege (49) uit Evergem blijft na de vorming van de nieuwe Vlaamse regering met lege handen achter. Ze wordt de komende vijf jaar parlementslid.

In Evergem blijft Joke Schauvliege ook gewoon gemeenteraadslid. In 2007 werd ze er schepen, maar toen ze in 2009 minister werd, moest ze in Evergem vervangen worden als schepen.

---------------

De burgemeesters van het Meetjesland zijn verdeeld over de afschaffing van de opkomstplicht voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. Volgens sommige burgemeesters is het een goede zaak dat niet-geïnteresseerde burgers niet meer gedwongen worden om naar het stemhokje te gaan. Anderen vinden het net nodig om zoveel mogelijk mensen bij de democratie te betrekken.

--------------------

Deinze Winkelstad zet komend weekend alles op alles om shoppers naar de Leiestad te lokken. Op zaterdag rijdt het treintje van de Brielmeersen voor het eerst door de winkelstraten en op zondag is er naast een modeshow op de Markt ook de Kunstmarkt Carré d’Art.

De deelnemende handelaars en hun openingsuren vind je terug op www.weekendvandeklant.be.

----------------

Om Bruggelingen te stimuleren om meer te bewegen voorziet stad Brugge 25.000 euro om nieuwe sportinitiatieven te ondersteunen in 2020. Een evenement kan maximum 5.000 euro steun krijgen.

Het schepencollege beslist eind april welke initiatieven weerhouden worden. Wie een evenement wil organiseren, kan een dossier indienen via de site van de stad Brugge.

---------------------

Liefhebbers van Lego kunnen op zaterdag 5 en zondag 6 oktober naar het Brick Event dat doorgaat in de gebouwen van het PTI op de Roze in Eeklo. Het is het vijfde jaar dat de beurs georganiseerd wordt. Je kan genieten van indrukwekkende bouwwerken met Lego-blokken.

---------------------

Benjamin Dalle legde gisterenmiddag de eed af als Vlaams minister voor Brussel, Jeugd en Media. De 37-jarige Dammenaar die nu in Brussel woont, is daarmee ook letterlijk de benjamin van de Vlaamse regering Jambon I. Na elf jaar achter de schermen - als kabinetsmedewerker en hoofd van de studiedienst van CD&V - treedt Benjamin Dalle nu naar het voorplan.

------------------

Brecht Warnez krijgt een zetel in het Vlaams parlement. De Wingense CD&V-schepen was op 26 mei eerste opvolger op de Vlaamse lijst en aangezien Hilde Crevits Vlaams vice-ministerpresident wordt in de nieuwe Vlaamse regering krijgt Warnez haar plaats in het Vlaams parlement.

---------------------

De politie van de zone Assenede-Evergem heeft in september intensieve snelheidscontroles gehouden. Bijna 1 op 5 chauffeurs reed te snel.

Er werden 3.215 voertuigen gecontroleerd tijdens snelheidscontroles.Tijdens die controles werden 608 bestuurders betrapt op een te hoge snelheid, en werden geverbaliseerd. Dat gaat om 18,9 procent van de bestuurders die een snelheidsovertreding maken. Ook de komende maanden zullen er regelmatig snelheidscontroles gehouden worden.

---------------------

Alerte passanten hebben woensdagochtend de politie verwittigd toen ze in Eeklo een lijnbus zagen met de tekst “Politiehulp gevraagd” op de lichtbak. Het bleek om een technisch defect te gaan, maar de politie is blij om te zien dat het opschrift werkt.

--------------------

De stad Deinze doet het lang niet slecht als FairTradeGemeente. Zo werd een score van 76 procent gehaald op de enquête Fair-O-Meter en dat is een pak hoger dan het Vlaamse gemiddelde van 63 procent.

Deinze doet al meer dan vijf jaar inspanningen om de consumptie van fairtrade-producten te stimuleren.

-------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020