Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws vrijdag 4 oktober 2019

gepost 10 months ago, op vrijdag, 4 oktober 2019 door Wim Van Geert

Een dertigtal dierenrechtenactivisten van Bite Back hebben donderdagvoormiddag actie gevoerd voor de zuivelfabriek Campina in Aalter. Ze willen dat de zuivelindustrie meer inzet op plantaardige producten. Campina werd symbolisch gekozen omdat het de grootste zuivelproducent van ons land is. Het bedrijf was niet blij dat de activisten hun actie op privéterrein voerden en zegt dat de melk komt van koeien die in de weide lopen. Ze zijn een coöperatieve en werken dus nauw samen met de boeren die hen de melk leveren. Ook op vlak van milieu doet Campina veel inspanningen.

----------------------

De gemeente Maldegem krijgt van de nieuwe Vlaamse regering meer dan 4 miljoen euro uit verschillende fondsen.

Maldegem had niet op dat geld gerekend, en krijgt dus extra investeringsmogelijkheden. Bij de lancering van de Mobiscore eerder dit jaar, heeft Maldegem samen met een aantal andere plattelandsgemeenten aan de alarmbel getrokken omdat de plattelandsgemeenten van de Vlaamse overheid in het verleden minder kregen dan steden. Dit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen want in het nieuw Vlaams regeerakkoord werd een nieuw Open Ruimtefonds voorzien.

--------------------------

Brugge investeert jaarlijks 3 miljoen euro om de stad groener te maken, er komen bomen bij én er staat een park op de bovenverdieping van de stationsparking gepland. Het stadsbestuur benadrukt bovendien dat ook de deelgemeenten ruim aan bod komen. Tot slot wordt nog geïnvesteerd in ‘stadsvernieuwing’, denk aan de verderzetting van de groene stoeltjes in de parken, maar ook de komst van publieke drinkwaterfonteinen, slimme afvalmanden en ook de ondergrondse afvalcontainers zullen binnenkort gerealiseerd worden.

----------------------------

De tonnen zand die deze zomer gebruikt werden voor Eeklo Beach op de Markt van Eeklo, zijn hergebruikt in de zandbakken in de stad.

Peter De Graeve (N-VA) vraagt zich af hoe veilig dat allemaal is. “Het zand van Eeklo Beach werd nu in de zandbakken van de speelpleinen en de kinderopvangen gegooid. Is dat zand wel veilig? Werd het netjes gezeefd? Wij stellen ons vragen bij de veiligheid”, zegt De Graeve.

Volgens schepen Christophe De Waele (Open Vld) is er geen reden tot paniek. “Op Eeklo Beach was geen glas toegelaten en er was ook een rookverbod”, zegt schepen De Waele.

-------------------

De nieuwe fusiegemeente Aalter krijgt bijna 4 miljoen euro uit het Open Ruimtefonds van Vlaanderen. Dat staat in het nieuwe regeerakkoord.

Dankzij het Vlaams regeerakkoord krijgen plattelandsgemeenten extra investeringsruimte. Het Open Ruimtefonds is erop gericht om gemeenten meer middelen te geven om de open ruimte op hun grondgebied te onderhouden. De toelage is aanvullend op het bestaande Gemeentefonds.

--------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist steunt de campagne Modder op de weg van de provincie West-Vlaanderen met extra controles op vervuilde wegen.

De politie roept alle weggebruikers op hun rijstijl aan te passen op vervuilde wegen. “Wees je goed bewust van het slipgevaar, zeker als het regent pas je beter je rijstijl aan. Als je bij grondwerken de openbare weg vervuilt en het is niet mogelijk de weg meteen te reinigen, dan plaatst de vervuiler een verkeersbord om de andere weggebruikers te waarschuwen voor de verkeersonveilige situatie.

---------------

Evergem lanceert een centraal infopunt, waar je voortaan met al je gemeentelijke vragen terechtkan.

Het nieuwe centraal infopunt krijgt de naam Evergem Info. Je kan ook terecht op de website www.evergeminfo.be.

----------------------

Jong Groen Eeklo schuift Tom Vercruysse (25) uit Balgerhoeke naar voor als nieuwe voorzitter.

“Eeklo mag zich aan een rijk aanbod aan activiteiten verwachten, waar ook jongeren van buiten Eeklo steeds welkom zijn”, zegt de nieuwe voorzitter. “Groen Eeklo mikt vanaf nu op minstens zes activiteiten per jaar. Ze willen ook meer dan vroeger de hand reiken naar de andere politieke jongerenpartijen, om samen na te denken over de toekomst van Eeklo.

---------------------

In Hansbeke begint op maandag 7 oktober de aanleg van de rotonde in de Nevelestraat (N437) ter hoogte van de Rostraat aan het beginpunt van de nieuwe rondweg. Hierdoor wordt de Nevelestraat afgesloten. De werken zullen duren tot 20 december.

Er worden nutsleidingen verplaatst, rioleringen aangelegd en funderings- en wegenwerken uitgevoerd. Tijdens de werken gelden enkele wegomleggingen.

---------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws

Kia juni 2020