Categorie: Nieuws uit de regio

regionaal nieuws maandag 7 oktober 2019

gepost 5 months ago, op maandag, 7 oktober 2019 door Wim Van Geert

Oppositiepartij Groen uit Aalter schuift tien speerpunten naar voor om de komende zes jaar van Aalter een betere gemeente te maken.

Ze willen meer groen in elke buurt, en het Drongengoed moet een Nationaal Park worden. In Aalter-Centrum willen ze zo snel mogelijk werk maken van een park. Groen wil ook extra zuurstof voor lokale handelaars, en wil dat de winkelstraten gezelliger ingericht worden. Een logisch speerpunt voor Groen is de vraag naar een investeringsplan voor fietsers.

----------------

In de Damstraat in de richting van Vosselare bij Nevele verloor een bestuurder in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 3 uur de controle over het stuur. Hij belandde tegen de gevel van een woning.

De man kon zelf uit het wrak raken maar raakte niet ernstig gewond. Brandweer en hulpdiensten kwamen ter plaatse maar de woning moest niet gestut worden. De politie nam de bestuurder mee voor verhoor.

-----------------

De stad Eeklo krijgt de komende vijf jaar meer dan 3 miljoen euro extra middelen uit het zogenaamd Open Ruimtefonds van de nieuwe Vlaamse regering.

In totaal wordt de komende jaren 1,33 miljard euro extra middelen verdeeld, om te investeren in Vlaamse gemeenten. N-VA Eeklo pakte met het nieuws uit en stuurt meteen een verlanglijstje naar het stadsbestuur. Ze willen dat de stad investeert in fietspaden, veilige wegen, groenere omgeving, tegemoetkoming in het parkeren, starters stimuleren, inzetten op led straatverlichting, en het opwaarderen van stadspatrimonium.

------------------------

Brugge wil meer rookvrije zones in openbare gebouwen, parken en pleinen in de stad. Dat bleek zaterdag tijdens de Levensloop voor Kom op tegen Kanker. “We willen niet dat kinderen nog met roken geconfronteerd worden”, zegt schepen Martine Matthys (CD&V).

Afgelopen zomer werd het strand van Zeebrugge ook afgebakend met een rookvrije zone. Eerder al engageerden Club en Cercle Brugge zich om het Jan Breydelstadion rookvrij te maken. In het stadion mag er al twee jaar niet meer gerookt worden.

--------------------

Het treinverkeer tussen Gent Sint-Pieters en Deinze lag gisterenmiddag stil na een persoonsongeval in De Pinte. De NMBS legde vervangbussen in.

Gisteren belandde een persoon onder de trein op de spoorlijn tussen Gent Sint-Pieters en Kortrijk op 200 meter van het station van De Pinte. Vermoedelijk gaat het om een wanhoopsdaad. Mogelijke vertragingen of afschaffingen zijn nog niet uit te sluiten op het traject. Wie vragen heeft over zelfdoding, kan terecht op het gratis nummer 1813 en www.zelfmoord1813.be.

--------------------------

Oppositiepartij N-VA Beernem vraagt dat de gemeente werk maakt van een nieuw fietspad tussen het rondpunt en de kanaalbrug in de Parkstraat.

De betontegels liggen er zeer slecht bij. Een eenvoudige ingreep kan al een wereld van verschil betekenen, aldus NVA Beernem.

------------------

Op het domein van de Witte Paters in Varsenare is zaterdagmiddag brand uitgebroken in het tuinhuis van het klooster. Een 89-jarige pater probeerde de vlammen te blussen, maar kwam ten val en brak z’n heup.

De pater was rond de middag kaarsen aan het maken in de houten blokhut naast het klooster. Toen hij het tuinhuis verliet, was één van de kaarsen nog aan het branden. Wellicht sloeg de vlam over naar het houtwerk, waardoor de hut in brand vloog. De brandweer kon het vuur uiteindelijk relatief snel blussen.

------------------

De hoofdbibliotheek in de Boomgaardstraat in Aalter heropent vroeger dan verwacht, namelijk al op woensdag 9 oktober.

De bibliotheek van Aalter en al haar filialen zijn momenteel dicht voor de overschakeling naar een nieuw een-gemaakt bibliotheeksysteem. Dat is een nieuw systeem dat zowel voor het bibliotheekpersoneel als de burger voordelen moet opleveren.  • Bron: Het Laatste Nieuws