Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 juni 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 1 juni 2021 door Crew

Het verkeersteam van de politiezone Meetjesland-Centrum voerde gisteren een controle uit op landbouwvoertuigen. In totaal werden er 14 tractoren grondig gecontroleerd. één bestuurder was aan het bellen met zijn GSM, wat hem een boete van 116 euro opleverde. De politiezone Meetjesland Centrum deelde begin maart stickers uit om boeren en andere weggebruikers alert te maken op verkeersveiligheid op de Meetjeslandse wegen.

-------------------

De Aalterse vestiging van het Nederlandse zuivelbedrijf FrieslandCampina brengt vanaf deze zomer melkflessen op de markt die volledig recycleerbaar zijn. Daarmee zijn ze naar eigen zeggen de eerste speler op de Belgische zuivelmarkt die dit doet. Bij het zuivelbedrijf bottelen ze jaarlijks zo’n anderhalf miljoen liter melk. "Het is belangrijk dat die melk van de hoogste kwaliteit blijft. De consument zal door de verandering in verpakking geen verschil merken.

-------------------

Bar-De-Q uit de Kaaistraat in Eeklo en het bekende ribbetjesrestaurant Fred’s Café uit Sint-Laureins slaan de handen in mekaar, en openen samen de zomerbar Bar a Comèr. Wat er zoal aangeboden wordt horen we van Kurt Boelens: ****

Zowel Fred’s Café als Bar-De-Q worden momenteel geplaagd door wegenwerken in hun buurt. De zomerbar is een creatieve oplossing, om toch te blijven ondernemen.

-----------------

Tot eind september loopt in de gemeente Aalter een Zomerzoektocht. Dat is een fietstocht die gebaseerd is op de Aalterse Achtroute van 55 km waarbij je – dwars door de acht, gezellige dorpskernen van Aalter – op zoek gaat naar 20 foto’s en evenveel vragen oplost. Wie het sleutelwoord vindt, maakt kans op een Aalterbon. De brochure van de Zomerzoektocht is gratis verkrijgbaar in ArtA’A

----------------

Het vaccinatiecentrum in het Boudewijn Seapark draait dezer dagen op volle capaciteit. Zo'n 45 procent van de Bruggelingen kreeg al een eerste coronaprik. Daarmee loopt de stad iets achter op het gemiddelde in Vlaanderen, waar iets meer dan de helft van de mensen al een inenting tegen het coronavirus kregen. Het zogenaamde ‘boost’-vaccin zal in Brugge evenwel niet in het pretpark worden gegeven. De schaatspiste zal er immers opnieuw openen. De stad is nu op zoek naar een alternatief.

----------------------

De stad Eeklo zoekt een oplossing voor het verouderde voetbalstadion in de Zandvleuge. Op de gemeenteraad werd unaniem beslist dat er snel een werkgroep moet komen om de renovatie van het stadion te starten. De gemeenteraad verplicht nu het schepencollege de eigenaarsverplichtingen van de stad uit te voeren en dus het oude voetbalstadion in Eeklo te renoveren.

----------------------

OCMW Aalter is op zoek naar buddy’s. Dat zijn vrijwilligers die kwetsbare Aalternaren ondersteunen door regelmatig – én coronaproof – af te spreken. Hoe je je kandidaat stelt hoor je van de verantwoordelijke voor het project Lena Duporcq: *****

Om de Aalterse buddywerking voor te stellen zijn er twee online infosessies, op dinsdag 15 en donderdag 17 juni 2021. Inschrijven kan tot uiterlijk maandag 14 juni 2021

-----------------

De EK-voetbalgekte is toegeslagen in de AVS-straat in Eeklo. Daar hebben vier buren 500 meter aan Belgische vlagjes opgehangen in de straat. “Twee jaar geleden stond ons land al van weken tevoren op zijn kop, maar nu blijft het vrij rustig. Tijdens het WK kon je 2 jaar geleden de matchen van de Duivels volgen op groot scherm op onder meer de Markt, maar nu blijft het stil door de genomen maatregelen.

-------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws