Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 3 juni 2021

gepost 3 years ago, op donderdag, 3 juni 2021 door Crew

Er staan zo’n 50 jobs op de helling bij Ontex Eeklo. Door de dalende prestaties zal de fabrikant van onder meer babyluiers acht productielijnen sluiten en zullen twee andere verhuizen naar andere landen. De vakbonden zitten vandaag met de directie aan tafel. Het bedrijf communiceerde in maart reeds bij de werknemers een prognose dat het aantal lijnen geleidelijk zou worden afgebouwd.

---------------------

Als het bisdom van Brugge akkoord is, worden tal van kerken in de deelgemeenten van Brugge straks aan de eredienst onttrokken. Er zal een nieuwe kerk gebouwd worden in Sint-Michiels. Voor de kerk van Sint-Willibrord bestaat grote interesse van de aanpalende scholen.

----------------

Cultuurcentrum De Herbakker in Eeklo wil niet wachten op het nieuwe theaterseizoen dat pas in september start, en trekt deze zomer naar de Huysmanhoeve met een zomerprogramma. Op vier woensdagen in juli en augustus brengen ze er film in openlucht. In september pakt De Herbakker dan uit met het nieuwe theaterseizoen, maar dat zal door de verbouwingswerken aan het CC vooral op verplaatsing gebeuren.

-------------------

Geert Wyckstandt en Ellen Eggermont openen met de vzw Oogstfeesten een buitenbar op de nieuwe fiets- en wandelhoeve. “We hebben een stal omgebouwd tot bar, en er naast een mooi buitenterras aangelegd”, zeggen Geert en Ellen in de krant HLN

Rust en Dust is geen pop-up, want nieuwe initiatieven worden dit jaar in Aalter verboden, want als het aanslaat zou de zaak ook na de zomerperiode open zijn.

-------------------------

Vandaag op deze 3de juni is het Wereldfietsdag en op verschillende plaatsen in de provincie West-Vlaanderen applaudiseert de Fietsersbond voor mensen die zich tijdens de ochtendspits met de fiets verplaatsen. Een verdiend applaus, zeker voor jonge fietsertjes, zo blijkt uit de ongevallencijfers van de afgelopen jaren. In de voorbije vijf jaar werden in West-Vlaanderen alleen al ruim 2000 jonge slachtoffers geregistreerd op bijna 1700 ongevallen.

-----------------

Na exact twintig jaar is de windmolen van Ecopower aan het voetbalveld van Eeklo afgebroken. “Het was een van de allereerste windturbines in Vlaanderen”, klinkt het bij Ecopower. “Alle onderdelen worden voorzichtig gedemonteerd, omdat de windturbine een tweede leven krijgt in Litouwen. De windmolen is na twintig jaar iets trager dan de nieuwe modellen, maar is nog in goede staat. Hij verdwijnt in Eeklo omdat de vergunning niet verlengbaar is.

---------------------

Omdat Brugge de benaming ‘openluchtmuseum’ liever niet te vaak ziet opduiken, lanceert de stad voor het eerst een eigen shoppingmagazine. Zes gidsen loodsen je langs pleinen en steegjes op zoek naar de mooiste adresjes. In het magazine ontdekt de lezer verborgen parels. Het magazine in handig A5-formaat telt veertig pagina’s leesplezier en is te vinden bij heel wat handelszaken in het centrum van Brugge.

---------------------

De kinderen van school De Papaver in Adegem (Maldegem) hebben woensdag hun eigen schoolmoestuin geopend. De nieuwe moestuin ligt op de grond achter de school, waar binnen enkele jaren een nieuw schoolgebouw moet komen. De school kreeg de hulp van de Landelijke Gilden Adegem en van de ouderraad om de moestuin in te richten.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws