Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 4 juni 2021

gepost 1 year ago, op vrijdag, 4 juni 2021 door Crew

Er komen voorlopig geen grote schermen op de Markt van Eeklo, voor de wedstrijden van de Rode Duivels op het komende EK. Eeklo heeft in het verleden al volle marktpleinen gehad om de Rode Duivels aan te moedigen, maar door de huidige coronaregels wordt dat voor het EK 2021 een pak moeilijker. Op sociale media vinden heel wat mensen het jammer dat er in Eeklo geen EK-dorp komt.

-------------------------

De volwassen inwoners van Aalter krijgen deze week allemaal hun Horecabon van 5 euro in de brievenbus. Het gemeentebestuur van Aalter gaf vorig jaar al een algemene Aalterbon van 25 euro. Vandaag wordt verder gegaan met de bedeling. De gemeente Aalter wil de zwaar getroffen horeca nu nog een extra duwtje in de rug geven, door de mensen naar de terrassen te sturen.

-------------------

De 65 jarige Erwin Van Kerschaver uit Maldegem vertrekt zondag voor een fietstocht van bijna 2.000 kilometer naar Spanje. De dokters raden het sterk af en hij kan het alleen doen met de hulp van veel pijnstillers. Door het afsterven van zijn ruggenmerg, kan Erwin zeer moeilijk stappen. Fietsen lukt door zijn ijzeren karakter iets beter. De Maldegemnaar zal pijn hebben op zijn fiets. Maar thuis in mijn zetel heb ik dat ook, zegt Erwin in HLN.

------------------

Het oude dorpscentrum van Lissewege is sinds deze week extra gezellig dankzij de aanleg van heel wat bloemen. “De dienst Openbaar Domein zorgde voor bloemen in alle geuren, kleuren en vormen. Het dorp krijgt er ook 3 picknicktafels en 3 extra zitbanken bij. De stad Brugge investeert in gezelligheid zowel in de binnenstad als ook in de verschillende deelgemeenten.

-------------------

Een 24-jarige Bruggeling is veroordeeld tot 15 maanden cel, omdat hij een man in de Vlamingstraat heeft aangevallen met een mes. Aanleiding was volgens het parket een incident rond wildplassen. De man sloeg na de aanval op de vlucht maar kon door een buurtonderzoek van de politie geïdentificeerd worden.

-------------------

Maldegem start een studie op om de buitenschoolse kinderopvang De Zandloper uit handen te geven, en toe te vertrouwen aan een privépartner. Maldegem heeft eerder al de vroegere gemeenteschool en de kinderopvang Ukkie Pukkie uit handen te geven. Het bestuur wil diensten die kunnen uitgevoerd worden door een privé bedrijf afstoten en wil zich enkel richten op de kerntaken.

---------

Het Griekse restaurant ‘Feta en olijven’ was vorig jaar in Aalter nog een pop-up, maar nu zijn Aris en Julie er terug met een volwaardig restaurant. Voorlopig worden de Griekse specialiteiten nog geserveerd in de tuin, maar tegen eind juni zou ook het binnenrestaurant klaar moeten zijn. De Griekse tuin kan je bereiken via de Boomgaardstraat, met ingang schuin tegenover de oude bibliotheek van Aalter.

-------------------------------

Tom Dice en Kato spelen op zondag 4 juli een thuismatch in hun eigen Eeklo. The Starlings mogen er optreden in openlucht, op het Herbakkersplein. Op zondag 4 juli organiseert Cultuurcentrum De Herbakker ‘Fast Forward On Tour’. Dat is een event waarop het programma van het theaterseizoen 2021-2022 op een originele manier uit de doeken gedaan wordt. Deelnemen aan het parcours en de ontdekkingstocht van het nieuwe seizoenprogramma is gratis. Het concert van The Starlings is betalend.

-----------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws