Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 1 juni 2021

gepost 3 years ago, op dinsdag, 1 juni 2021 door Crew

De stad Eeklo maakt zijn jaarrekening voor het corona jaar 2020 op. Ruim 1 milj 230 duizend extra heeft de stad Eeklo gespendeerd aan corona bestrijding of aan extra hulpverlening aan de middenstand of aan het OCMW, meer duiding krijgen we van de financieel directeur van de stad Eeklo Filip Van der Heyden :**** Tot zover een greep uit de extra kosten van 2020. De kosten voor 2021 worden nog hoger geraamd: ***** je hoorde financieel directeur van de stad Eeklo Filip Van der Heyden.

---------------

Vanaf deze 1ste juni moet je op de IVAGO-recyclageparken beter en veiliger sorteren. Zo moet je asbesthoudend materiaal voortaan verpakken in een speciale folie of zak. Ook komt er een nieuwe container bij waar je kristalglas, faience, vuurvast glas en chape met isolatie kwijt kan.

-------------

Brugge organiseert terug de Reiefeesten, tien jaar geleden was er de laatste editie van de Reiefeesten. In augustus 2023 vindt een meerdaags Reiefestival plaats met optredens op meerdere plaatsen in de stad. “Samen met de Triënnale en de Gouden Boomstoet moet dit festival elke drie jaar op de kalender komen in Brugge.

---------------

Een 31-jarige Maldegemnaar is in de Gentse politierechtbank veroordeeld voor een hele reeks overtredingen die hij in september 2019 beging. Na twee aanrijdingen kort na elkaar werd hij onderschept door de politie. Achteraf bleek zijn wagen niet ingeschreven, verzekerd of gekeurd te zijn. Voor de aanrijdingen, het vluchtmisdrijf, de dubbele weerspannigheid werd de man een boete opgelegd van 4.800 euro.

---------------------------

Binnenkort wordt de voormalige kazerne Knapen in Zeebrugge eigendom van de Stad Brugge. En dat is goed nieuws want dit gebied van 8 ha heeft heel wat troeven voor Zeebrugge. En er zijn nog meer plannen met de kustgemeente horen we van Burgemeester Dirk De fauw ***** De vroegere kazerne in Zeebrugge zal een verbinding worden, horen we nog van de burgemeester van Brugge: ****

-------------

Roland Hurtecant - avonturier, fietser en piloot uit Aalter - krijgt twee jaar na zijn dood een eigen wielerwedstrijd en wisseltrofee. Op 25 september wordt op het vliegveld van Ursel voor het eerst Cyclowings georganiseerd. Het wordt een wielerwedstrijd voor piloten en crewleden.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws