Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 31 mei 2021

gepost 3 years ago, op zondag, 30 mei 2021 door Crew

Het rommelt binnen de meerderheidspartij Open Vld Maldegem. Tweede schepen Peter Van Hecke (56) verlaat de fractie en zetelt in de toekomst als onafhankelijke in de gemeenteraad. In 2018 kwam Open Vld als grote winnaar uit de lokale verkiezingen in Maldegem. Samen met N-VA en De Merlaan vormen de liberalen de meerderheid en met Bart Van Hulle leverden zij de burgemeester.

----------------------

Marc Boelens (58), eerste hoofdinspecteur bij politiezone Meetjesland Centrum en hoofd van de afdeling Verkeer, ging afgelopen donderdag met pensioen. Na een fantastische carrière van 40 jaar bij de politie is het welletjes geweest. Hij verwachtte een bescheiden afscheid, maar zijn collega’s lieten Marc Boelens niet zomaar gaan. Op zijn laatste werkdag werd hij bij hem thuis geëscorteerd naar het bureau in Eeklo.

-----------------------

Het nieuwe skatepark en het minigolfterrein aan het Sportpark in Eeklo zijn meteen in trek. Afgelopen weekend met het mooie weer, werd het meteen een gezellige ontmoetingsplek. Je hoort skater Arthur Spanhove uit Eeklo die het parcours al uitteste: **** De stad Eeklo investeerde een miljoen euro in het nieuwe skatepark, een nieuw minigolfterrein en de nieuwe speelheuvel ernaast.

--------------

Voor het tweede jaar op rij moeten de Bellemse Feesten sneuvelen door corona. “Met spijt in het hart zullen wij dit jaar opnieuw de Bellemse Feesten moeten annuleren”, zeggen Leen Goethals en Steven Defauw in de regio bld van HLN. Er komt dit jaar opnieuw een fietszoektocht. De fietszoektocht van Testedoene loopt van 1 juni tot en met 30 september.

-----------------

Aalter wil zich niet aansluiten bij de zogenaamde Statiegeldalliantie, die ijvert voor statiegeld op blikjes en plastic flesjes. Groen Aalter protesteerde zaterdag met een zwerfvuilactie. Je hoort gemeenteraadslid Femke Deroo van Groen Aalter: **** Maar het gemeentebestuur van Aalter wil niet in de alliantie stappen. “Statiegeld op blikjes en plastic flesjes lost echt het probleem van zwerfvuil niet op”, zegt schepen in Aalter Patrick Hoste *****

-------------

Vijf meisjes uit alle hoeken van het Meetjesland mogen ons land eind volgende maand vertegenwoordigen op het WK Acrogym in Genève. De groep van de gymschool Altis Eeklo is geselecteerd voor de categorie 11 tot 17 jaar, en traint daarvoor nu 15 uren per week. De redactie van Kix wenst Altis Eeklo veel zeer succes toe.

--------------

De leerlingen van de Taborschool in Aalter-Brug ijveren voor een veiligere schoolomgeving. De directie van de school stimuleert de leerlingen om fluohesjes te dragen en de Taborschool heeft ook geïnvesteerd in signalisatie. Directeur Inge Mouton stelt vast dat er in de schoolomgeving, sneller gereden wordt dan toegelaten.

--------------

De kleuters van de GO! Leefschool Het Droomschip in Eeklo hebben zich van hun meest creatieve kant laten zien voor het personeel van AZ Alma. Naar aanleiding van het project ‘Wie zijn onze superhelden?’ maakten de kleuters van Het Droomschip een mooi schilderij voor het personeel van AZ Alma. Met het schilderij wilden ze het personeel van het ziekenhuis bedanken voor het vechten tegen het coronavirus.

----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws