Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 2 augustus 2023

gepost 7 months ago, op woensdag, 2 augustus 2023 door Crew

De burgerbeweging SMS uit Eeklo breekt volledig met oud-schepen Marc Windey. Marc Windey werd begin dit jaar uit het schepencollege van Eeklo gestemd, na een motie van wantrouwen. Zelfs bij zijn eigen partij SMS kreeg hij geen steun.

—--------------------------------------------

Liesbeth Jodst (43) komt vanaf september voor Groen in de gemeenteraad van Aalter. Ze vervangt daar Jesse De Meulenaere, die naar Gent verhuist en afscheid neemt van de Aalterse politiek.

—----------------------------------------------------

Bakkerij Johny in de Museumstraat in Bellem (Aalter) sluit eind deze maand definitief de deuren. Bakker Johny Dupercyn (54) en zijn vrouw Mieke (50) hebben hun bakkerij 21 jaar open gehouden. Daar komt op vrijdag 25 augustus een einde aan. Ik doe het nog altijd graag, maar om gezondheidsredenen moet ik stoppen, zegt bakker Johny. —-------------------------------------------

Champignonbedrijf Vandechamp uit Adegem (Maldegem) draait met 25.000 kilo champignons per week op volle toeren. Toch gaat het niet alleen om centen in het familiebedrijf, maar ook om duurzaamheid. Kwekers Pieter (42) en Leen (39) stappen mee in een project waarbij de ‘onbruikbare’ voetjes van de champignons nu een nieuwe basisstof zijn voor de farmaceutische sector.

—---------------------------------------------

Tennisclub Eeklo heeft geslaagde tornooiweken achter de rug. Er kwamen deelnemers van maar liefst 75 tennisclubs afgezakt naar Eeklo. Veertien dagen lang werd twaalf uur per dag tennis gespeeld, op zes terreinen. Er namen ook 128 enthousiastelingen deel aan het padeltornooi.

—----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws