Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 19 juli 2023

gepost 7 months ago, op dinsdag, 18 juli 2023 door Crew

De Brakelse pastoor Alain B. is sinds afgelopen weekend geschorst. Hij was eerder jarenlang actief in Aalter. De schorsing is een maatregel die door het bisdom werd genomen, nadat er bij het opvangpunt van de Belgische kerk een klacht werd ingediend tegen de 71 jarige pastoor omtrent seksueel misbruik.

—-------------------------------------

Jesse De Meulenaere (27) van Groen geeft zijn ontslag als gemeenteraadslid in Aalter. De Meulenaere gaat samen met zijn vriendin Clementine samenwonen in Gent, en is dus verplicht om de Aalterse politiek te verlaten. In 2018 werd Jesse De Meulenaere op 22-jarige leeftijd gemeenteraadslid voor Groen.

—--------------------------------------------

De hagen langs het fietspad aan de spoorweg in Eeklo worden grondig geschoren. Om de werken veilig te laten verlopen, zijn fietsers er even niet toegelaten.

—----------------------------------------

Eeklo trakteert op vrijdag 21 juli op de tweede van drie zomerse muziekavonden. Op de nationale feestdag wordt het podium opgebouwd op de Markt van Eeklo.

—-------------------------------------------

Parkies strijkt op vrijdag 21 juli weer neer aan CC Den Hoogen Pad in Adegem (Maldegem). Op vrijdag 21 juli staat de Guy Swinnen Band op de affiche.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws