Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 17 juli 2023

gepost 7 months ago, op zondag, 16 juli 2023 door Crew

Op de N49 in Maldegem is zondagnamiddag een wagen in het decor beland. Twee inzittenden werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Het ongeval vond omstreeks 14 uur plaats op de grens van Maldegem en Damme. Een bestuurder reed met z’n zwarte auto in de richting van Knokke, toen hij ter hoogte van een tuincentrum de controle over het stuur verloor.

—-----------------------------------------------------

Het woonzorgcentrum Warmhof in Maldegem, een van de vestigingen van Zorgbedrijf Meetjesland, heeft de ‘smiley’ ontvangen van het FAVV, het Federaal Agentschap voor de Voedselveiligheid. De smiley is een erkenning die bevestigt dat het Warmhof een geloofwaardig systeem van hygiëne toepast in de keuken van het woonzorgcentrum.

—--------------------------------------------

De kermis krijgt in september een nieuwe opstelling op de Boomgaard in Aalter. Door de heraanleg van de Boomgaard met een groenzone, is het niet meer mogelijk om het plein vol te zetten met kermisattracties. De attracties die vroeger op de Boomgaard stonden, zullen rond het vroegere gemeentehuis staan.

—---------------------------------------------------

Deze zomer kan je aan het Kasteel van Poeke (Aalter) iets drinken en knabbelen in een nieuwe pop-upbar. De foodtruck en de banken zijn opgesteld op de binnenkoer van het koetshuis. De concessie loopt voorlopig tot 7 augustus, maar dat kan eventueel verlengd worden.

—-------------------------------------------------------

De nieuwe verbindingsweg tussen de Leopoldlaan (N9) en de Brugsesteenweg in Eeklo is open voor het verkeer. De voorbije weken werd een nieuwe doorsteek aangelegd, zodat het verkeer van de Brugsesteenweg en de wijken er achter vlot naar de N9 kan.

—-----------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws