Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 19 augustus 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 18 augustus 2020 door Crew

Overal in het land nemen de ziekenhuisopnames door het coronavirus toe, maar in het streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo blijft de drukte voorlopig uit.

Momenteel is er in het ziekenhuis AZ Alma maar één patiënt opgenomen met een (vermoedelijke) coronabesmetting. Het ziekenhuis is wel voorbereid op meer drukte.

-------------

Aan de brug over het kanaal ter hoogte van de Maria-Aalterseweg in Knesselare zijn gisteren twee wagens op elkaar ingereden. Er vielen geen gewonden, maar de reling aan de brug liep wel schade op. Omdat dat een onmiddellijk gevaar voor de veiligheid vormde, liet de politie de brug meteen herstellen.

-------------------

Eeklo verandert de maatregelen in de coronacrisis. Vanaf 1 september gaat het Eeklose zwembad en het Sportpark terug open. Registratie en reservatie zijn wel noodzakelijk. Trainingen en wedstrijden kunnen terug doorgaan, in een eerste fase in september wel nog zonder publiek. De kantines van de sportclubs mogen open, volgens het protocol van de horeca. Kleedkamers en douches blijven wel nog gesloten.

---------------

Het gebied Sint-Pietersplas in Brugge krijgt binnenkort een uitbreiding. De stad koopt er 6,3 hectare grond aan. Het gaat in de eerste plaats om een strategische verwerving. Het Brugse bestuur wil een recreatiegebied realiseren dat rekening houdt met de kwaliteiten van het omgevend landschap. Sint-Pietersplas kunnen de Brugse Blaarmeersen worden klinkt het.

--------------

Door een wijziging in het uitvoeren van de werken aan het 3e en 4e spoor in de Bellemstraat in Aalter, starten deze pas in de week van maandag 14 tot en met vrijdag 20 september 2020. Normaal zouden de werken maandag al gestart zijn maar er is dus een verschuiving in de werken. De tunnel langs de Bellemstraat tussen Aalter en Bellem wordt dus nog niet afgesloten.

-------------------

Het aantal nieuwe coronabesmettingen in het Meetjesland valt volgens de huidige beschikbare cijfers op Coronafacts goed mee. Geen enkele gemeente staat voorlopig in het rood. In Eeklo, Kaprijke, Assenede en Evergem was er de voorbije week telkens één nieuwe besmetting. Aalter, Maldegem, Sint-Laureins, Zelzate en Lievegem zijn zeven dagen coronavrij kunnen blijven.

---------------------

Vrijwilligers van Groen Aalter gaan op verschillende plaatsen in de gemeente telramen installeren. Dat zijn kleine meettoestelletjes die je aan een raam kleeft, en de verkeersstromen in kaart brengen. Aalter wil binnenkort uitpakken met een vernieuwd mobiliteitsplan, maar volgens Groen moet je daarvoor eerst meten. In september maakt Groen Aalter een eerste analyse van de verzamelde gegevens.

-------------------------

Dit jaar zal er voor het eerst geen publiek toegelaten worden op de jaarlijkse herdenking op het Canadees kerkhof in Adegem bij Maldegem. Jaarlijks goed voor een vol plein, maar door corona moet het dit jaar anders. De ingetogen plechtigheid van dit jaar volgen, kan op zondag 12 september via de webstite van de gemeente: www.maldegem.be/canadese-herdenkingsplechtigheid.

-------------------

Na lang wachten zijn de plannen voor het nieuwe zwembad in Beernem eindelijk klaar. Het plan voorziet in een 25 meterbad met acht banen en een instructiebad met een verstelbare bodem dat ook voor duiklessen gebruikt kan worden.

Het huidige Bloemendalezwembad is al lange tijd versleten en dateert al uit 1972. Het nieuwe zwembad wordt gebouwd aan sporthal Drogenbrood en zal wellicht in het najaar van 2022 de deuren openen.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws