Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 20 augustus 2020

gepost 4 years ago, op woensdag, 19 augustus 2020 door Crew

De E40 richting Oostende was gisterenavond een tijdlang versperd ter hoogte van Brugge door een zwaar verkeersongeval.

Een Britse en een Belgische wagen kwamen er even na 21 uur in botsing ter hoogte van de oprit. In totaal werden vier mensen met lichte verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Hoe het ongeval precies is kunnen gebeuren wordt onderzocht.

---------------------

Schepen Marc Windey (SMS) van Eeklo pleit voor een gezamenlijke Meetjeslandse aanpak van de coronacrisis. Nu sluiten sommige gemeenten in het Meetjesland hun sportinfrastructuur en andere gemeenten niet. Marc Windey ziet liever een uniforme aanpak.

--------------

Een groot deel van onze regio heeft gisterenochtend zonder stroom gezeten. Ook verkeerslichten op de drukke wegen werkten niet. Gisteren rond 8.50 uur waren de problemen in heel wat gemeenten opgelost. Transmissienetbeheerder Elia laat weten dat het om een grote panne in de ruime regio gaat, maar een oorzaak is voorlopig niet gekend.

--------------------

De voorbije dagen zijn er in het Meetjesland verschillende meldingen dat er valse vertegenwoordigers op pad zijn, die je vragen om te veranderen van energieleverancier.

De valse vertegenwoordigers geven zich uit als personeelsleden van Woonwijzer Meetjesland. Woonwijzer werkt enkel op afspraak. De adviseurs komen dus niet onaangekondigd langs. Als er zo iemand aan je deur komt, neem dan contact op met de politie.

------------------

Je kan opnieuw met asbesthoudend afval naar het recyclagepark van Maldegem. Het recyclagepark stelt kleine asbestzakken ter beschikking voor de inzameling van kleine brokstukken asbestcement en platenzakken voor asbestplaten. Onverpakte asbestplaten of brokstukken zijn niet welkom op het recyclagepark.

----------------

De 39 jarige Pieter De Neve uit Aalter heeft brons behaald op de Ultra-trail des Sources in Spa. Hij liep een offroad parcours van 160 kilometer, in een tijd van 18 uur en 40 minuten. Met 170 atleten stond Pieter De Neve aan de start De volgende afspraak voor de sportieve Aalternaar is op 27 september. Dan loopt hij in Bailleul, Noord-Frankrijk.

--------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws