Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 18 augustus 2020

gepost 4 years ago, op dinsdag, 18 augustus 2020 door Crew

Politie Brugge organiseerde zondag een actie gericht op de aanwezigheid van transmigranten in Zeebrugge. Hierbij werden 30 politiemensen van het Brugse korps ingezet. Zo’n 15 collega’s van de Federale Politie zorgden voor de nodige ondersteuning. De actie kwam er nadat er de jongste tijd weer meer meldingen binnenliepen over de aanwezigheid van transmigranten op diverse plekken in de Brugse badstad. Een aantal transmigranten werden intussen al overgebracht naar een gesloten opvangcentrum met het oog op een gedwongen uitwijzing.

-----------------------

Wegens de verstrengde coronamaatregelen gaan er tot en met maandag 31 augustus 2020 geen zitmomenten door bij de dienst Woonwijzer.

Indien je woon- of energievragen hebt, kan je Woonwijzer bereiken via [email protected]

-------------------

Een sportkamp in Sint-Andries bij Brugge was maandagnamiddag even verstoord door een tussenkomst van de brandweer. Boosdoener was een oven die plots begon te roken, toen de kinderen worstenbroodjes aan het maken waren.

De feiten speelden zich even na 14.30 uur af in freinetschool De Boomhut langs de Leopold III-laan in Brugge. Na het ventileren van de gebouwen konden de kinderen hun activiteit hervatten.

-------------------

Gisteren zette basisschool De Springplank in Tielt de poorten twee weken voor de officiële start van het schooljaar al open. De Springplank ontving dertig kinderen verdeeld over drie zomerklasjes. Daarmee is De Springplank de enige school in Tielt die gehoor gaf aan de oproep van Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) om een zomerschool te organiseren.

-----------------------

De inwoners van Kaprijke krijgen geen fysieke augustuskermis, en in oktober ook geen Voorstraatkermis. Alle activiteiten worden nu al geschrapt. Er zal dus geen rommelmarkt doorgaan in de Voorstraat in Kaprijke tijdens de maand oktober.

---------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws