Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 19 april 2023

gepost 10 months ago, op dinsdag, 18 april 2023 door Crew

Fietsers kunnen vanaf nu een pak veiliger de sporen dwarsen in de Oostveldstraat in Eeklo. De spoorgroeven werden dichtgemaakt met rubber waardoor de diepe groeven verdwenen zijn. Zo kan je veilig met de fiets over de sporen rijden, en kunnen de stroomtreinen ook nog passeren.

—----------------------------------------

Aalter zet de wekelijkse woensdagmarkt van 26 april extra in de kijker, voor de slotweek van de ‘Maand van de markt’. Elke marktbezoeker krijgt een geschenk.

—------------------------------

De werken in de Leopoldlaan (N9) in Eeklo gaan een laatste afwerkingsfase in. De aannemer moet nog wat kleinere werkjes doen, maar binnen een drietal weken zou het verkeer weer in twee rijrichtingen kunnen rijden.

—--------------------------

De sportdienst van Kaprijke organiseert binnenkort een vierdelige initiatie mountainbike voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Inschrijven kan vanaf 9 mei om 20 uur via https://reservaties.kaprijke.be.

—--------------------------

Aan de Heirstraat in Lotenhulle is de historische hoeve Voormezelegoed gesloopt om plaats te maken voor een nieuwbouw. Het uitzicht van de voormalige hoeve zal zo goed als mogelijk behouden blijven.

—-----------------------------

De stad Eeklo doet sinds eind november week ’s nachts de straatverlichting uit, en is van plan dat te blijven doen, ook al zijn de elektriciteitsprijzen gedaald. “We moeten de discussie durven aangaan, moeten er echt zoveel straten verlicht zijn”, vraagt schepen van Energie Filip Smet (CD&V) zich af.

-*-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws