Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 18 april 2023

gepost 1 year ago, op dinsdag, 18 april 2023 door Crew

In Waterland-Oudeman, deelgemeente van Sint-Laureins, heeft maandagnamiddag een zware woningbrand gewoed in de Kerkstraat. Het pand brandde volledig uit terwijl de eigenaar met zijn twee honden aan het wandelen was.

—----------------------------

De Vlaamse Waterweg gaat op zoek naar een kandidaat-uitbater voor het nieuwe Regionaal Overslag Centrum dat aan Woestijne in Aalter komt. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) noemde het overslagcentrum bij de lancering graag de nieuwe ‘Haven van Aalter’. —-------------------------------------------------

Juta Schelfthout (11) is de grote winnaar geworden van de nationale Junior Journalistwedstrijd, in de categorie vijfde en zesde leerjaar. Juta woont in Ruiselede en loopt school in de Taborschool van Sint-Maria-Aalter.

—-----------------------------------------------

Maar liefst 51 laatstejaarsleerlingen van de GO!-scholen uit het Meetjesland hebben een buitenlandse stage van twee weken achter de rug. De jongeren trokken voor twee weken op buitenlandse stage richting Frankrijk, Italië en Duitsland.

—---------------------------------

Eeklo past vanaf 1 juli het parkeerreglement aan. Grootste nieuwigheid is dat het gratis parkeren met de blauwe parkeerschijf, vanaf dan nog maar voor drie uur geldt in plaats van de huidige vier uur. Er wordt ook in het vernieuwde reglement opgenomen dat je wel degelijk parkeergeld moet betalen, wanneer je een elektrische wagen oplaadt.

—------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws