Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 17 april 2023

gepost 10 months ago, op maandag, 17 april 2023 door Crew

Aalter wil in de gemeente een project van deelwagens uitrollen. Groen duwt aan de kar en wil dat Aalter op dat vlak meer ambitie toont. “Eeklo, Maldegem, Tielt en zelfs Landegem hebben deelwagens. Alleen in Aalter zijn er nog geen te vinden.

—-------------------------------------------

De vzw België-Canada uit Maldegem organiseert een nieuwe adoptieplechtigheid op de Canadese militaire begraafplaats in Adegem. Sinds 2017 kunnen personen, families, verenigingen, scholen en openbare besturen via de vzw België-Canada een graf van een gesneuvelde geallieerde militair adopteren.

—-------------------------------------------------------------

Aalter bestaat volgend jaar 1.050 jaar. Toch wil de gemeente er geen groots feestjaar van maken. In 1974 werd Aalter ondergedompeld in een groot feestjaar om dan de duizendste verjaardag te vieren.

—------------------------------------

De buurt van de pastorie in Knesselare (Aalter) wil de tuin redden, en vooral als tuin behouden zien. De gemeente Aalter wil een nieuwe toekomst voor de oude pastorie van Knesselare. Dat statige gebouw naast de parochiekerk staat nu leeg. Via een erfpacht wordt een nieuwe bestemming gezocht.

—-----------------------------------------

Stad Eeklo onderzoekt de mogelijkheid om de regel van de voorrang van rechts in de Zandvleuge af te schaffen. Onlangs veranderden de verkeersregels in de Oostveldstraat in Eeklo, en werd daar onder andere de voorrang van rechts afgeschaft.

—-------------------------------------

Eeklo heeft zes openbare toiletten en dat onderhoud kost een pak geld. Toch wil Eeklo niet besparen. De aankoop van de twee units aan het stadhuis en de Kruger heeft veertien jaar geleden 170.000 euro gekost.

—--------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws