Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 18 oktober 2023

gepost 9 months ago, op woensdag, 18 oktober 2023 door Crew

Schepen in Maldegem Peter Van Hecke (52) van N-VA trekt volgend jaar met een nieuwe en kleurloze partij naar de gemeenteraadsverkiezingen. Hij zal vanaf nu als onafhankelijk schepen verder werken, en bouwt aan zijn lijst Ons Dorp. “Een onafhankelijke, lokale lijst zonder kleur of nationale verbondenheid.

—---------------------------------

Een familie uit Eeklo, die al geruime tijd bekend is bij het gerecht, is veroordeeld in een grootschalige drugszaak. Vanuit de garage van de woning werd er maandenlang drugs verkocht. Naast zelfgekweekte cannabis konden klanten er ook terecht voor cocaïne en speed. Betalen werd gedaan met cash geld of... gestolen fietsen.

—-------------------------------------

Toneelkring Beton uit Waarschoot (Lievegem) speelt vanaf dit weekend weer toneel, maar doet dat in Ursel (Aalter). De verbouwingswerken aan De Kring in Waarschoot zijn nog altijd niet klaar, en daarom wordt het decor opgebouwd in zaal Katerhoek. Er wordt gespeeld van vrijdag 20 oktober tot en met zondag 5 november.

—---------------------------------------------------------------

Op vrijdag 20 oktober kleuren de jeugdbewegingshemden opnieuw Eeklo op de Dag van de Jeugdbeweging. De stad nodigt jongeren die ochtend uit op de markt voor een gratis ontbijt en heel wat randanimatie.

—-----------------------------

Maldegem houdt op vrijdag 20 oktober een oorlogsherdenking. Het gaat om de herdenking van de Slag van Burkel door het 1ste Regiment van de Gidsen, en de herdenking van de bevrijding van Maldegem.

—-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws