Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 17 juni 2020

gepost 7 months ago, op woensdag, 17 juni 2020 door Crew

Aalter verzet zich al jaren tegen de komst van windmolens in de gemeente en zal dat blijven doen. Maar nooit eerder lag er effectief een vergunning op tafel. De windturbine die in de buurt van Aveve zou komen heeft een wiekhoogte van maar liefst 200 meter. De gemeente had een negatief advies gegeven, maar Vlaanderen zou nu toch het licht op groen zetten.

---------------

De kans is groot dat de Markt van Eeklo in juli, augustus en september helemaal parkeervrij wordt. De komende dagen valt de beslissing.

In juli, augustus en september zou de horeca dan hun terrassen op een deel van de Markt kunnen zetten. Een ander deel van de Markt zou vrij gehouden worden om er een speelzone voor de kinderen van te maken.

-----------------

Maldegem stapt af van de traditionele zitbank en doet een proefproject in het Sint-Annapark met vijftig losse stoelen.

Bedoeling is dat mensen in ons park kunnen gaan zitten waar ze willen. Je neemt een stoel en zet die in de zon of de schaduw. Het bestuur heeft vertrouwen in de Maldegemnaar, en denkt dat die met de losse stoelen zorgzaam mee zal omspringen. Er staat in de stoelen ook gegraveerd dat ze van de gemeente Maldegem zijn.

----------------------------

De lokale politie Damme/Knokke-Heist is op zoek naar de rechtmatige eigenaars van gestolen goederen. Eind april werd namelijk een 41-jarige man opgepakt voor een diefstal uit een garagebox in Knokke-Heist.

Bij enkele huiszoekingen troffen de speurders meer dan honderd vermoedelijk gestolen goederen aan. Het gaat onder meer over juwelen, kledij, kunstvoorwerpen en alcoholische dranken. Alle foto’s zijn te bekijken via de website van de politie Damme/ Knokke-Heist.

-------------

Gisteren voormiddag was er een korte brand in een frietketel in de keuken van Barz op de Markt in Aalter. Alles was snel onder controle. Een zestal brandweerwagens en enkele politiewagens kwamen met laaiende sirenes de Markt van Aalter opgereden. Maar de schade bleef gelukkig beperkt. Het vuur ontstond in een frietketel, maar dat was snel onder controle. De meeste brandweerwagens trokken al snel terug naar de brandweerkazerne. De klanten op het terras konden zelfs blijven zitten.

-------------------------

Het personeel van de kinderopvang Ukkie-Pukkie in Maldegem gaat tot eind volgende week elke ochtend pas om 9 uur beginnen werken in plaats van om 7 uur.

De actie komt er omdat Maldegem de drie vestigingen van Ukkie-Pukkie in Maldegem-centrum, Kleit en Adegem wil verkopen aan een private speler,

--------------------

In het centrum van Wingene is een koppel aan boord van een Audi A5 met Franse nummerplaat afgelopen nacht in een woning geknald. Het koppel raakte lichtgewond.

De automobilist reed om een nog onduidelijke reden vanaf het Kerkplein in de verboden rijrichting de eenrichting van de smalle Zandbergstraat in. Ongeveer halfweg de straat week de auto af naar links en knalde in een woning.

-------------------------

Het kleine Jozef Suveestraatje in Brugge wordt tijdelijk verkeersvrij. Het gaat om de zone tussen de Waalsestraat en Park.

De invoering geldt tot de laatste zondag van de kerstvakantie. Deze ingreep zorgt er onder meer voor dat horecazaken een tijdelijk terras kunnen plaatsen. Voor laden en lossen blijft de straat bereikbaar. Op het einde van het terrasseizoen zal het stadsbestuur, samen met de bewoners, deze verkeersingreep evalueren.​​

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws