Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 juni 2020

gepost 7 months ago, op dinsdag, 16 juni 2020 door Crew

Eeklo wil iets doen aan het uitzicht van de leegstaande winkelpanden in de stad. Er komen raamstickers aan de lege etalages, of er kunnen ook tentoonstellingen in de etalages komen. Met die stickers ziet Eeklo er leuker uit, en kunnen de winkelpanden zo ook sneller ingevuld geraken. Wie niet voor een sticker op de etalage kiest, kan van de etalage ook een tentoonstellingsruimte maken. In het najaar volgen nog meer acties om de leegstand in het kernwinkelgebied intensiever aan te pakken.

-----------------------

Na de gemeenteschool zet de gemeente Maldegem nu ook de gemeentelijke kinderopvang Ukkie-Pukkie te koop. De gemeente zoekt een overnemer voor de drie locaties in Maldegem-centrum, Adegem en Kleit. Voorwaarden voor de overname: de 71 opvangplaatsen moeten behouden blijven, de drie locaties moeten open blijven, en het personeel moet mee overgenomen worden.

-----------------

De bibliotheek van Knesselare heropent vandaag in het oud gemeentehuis dat nu Contactpunt Knesselare heet. Omdat de coronamaatregelen nog van kracht zijn, wordt het aantal bezoekers in de bib beperkt, en is de leeszaal ook nog niet open. De bib van Knesselare heeft dezelfde openingsuren als het Contactpunt Knesselare en blijft de hele zomerperiode open om alle bezoekers de kans te geven voldoende leesvoer in huis te halen.

-----------------------

Er werd een nieuw stuk fietssnelweg van een kilometer lang geopend langs de spoorweg in Waarschoot. Het nieuwe stuk fietssnelweg F42 loopt langs de spoorweg, van aan de Kapellestraat tot aan het station van Waarschoot bij Lievegem. “Dat stuk fietspad was nog de laatste missing link van de fietssnelweg tussen het station van Waarschoot en dat van Eeklo. Nu kan je dus veilig met de fiets langs de spoorweg, van het station van Eeklo tot aan het station Waarschoot, en dat zonder door een druk centrum of langs de gewestweg N9 te moeten rijden. Het nieuwe stuk fietspad kost ruim 300.000 euro.

-----------------------

Horeca-uitbaters in Maldegem moeten naar aanleiding van de coronacrisis in 2020 geen terrasbelasting betalen. Ook de marktkramers moeten geen abonnementsgeld betalen voor de maandagen tussen 30 maart en 17 mei, de periode dat de markt niet kon doorgaan. Op die manier worden ook de noodlijdende marktkramers ondersteund.

----------------

Een 79-jarige man uit Damme is veroordeeld tot een boete van 600 euro, waarvan 300 euro effectief, voor het achterhouden van een muntjak. Dat is een klein hert dat in Europa niet mag gehouden worden, omdat het gevaarlijk is voor de biodiversiteit. De man moest het dier doden, maar deed alsof het ontsnapt was. Zo’n klein hert met opvallende slagtandjes komt oorspronkelijk uit China. De diersoort vormt vooral een bedreiging voor boshyacinten, sleutelbloemen en andere plantensoorten. Mochten muntjakken echt voet aan de grond krijgen, zouden ze alle plantenkoppen opeten waardoor je een leeg bos met enkel kruinen en geen struiklaag zou krijgen.

--------------------

Een halfuur kortparkeren in Brugge is vanaf 1 oktober overal gratis. Op dit moment moet je in de binnenstad nog 10 eurocent betalen om 30 minuten je wagen achter te laten. Of je er 30 minuten geparkeerd staat zal gecontroleerd worden aan de hand van sensoren die op de parkeerplaatsen worden aangebracht. Door deze sensoren zullen de parkeerwachters perfect weten hoe lang een auto er al staat, en indien nodig een retributie uitschrijven. In de binnenstad zal het gratis tarief alleen gelden op de plaatsen die nu al exclusief voorbehouden zijn voor het kortparkeren.

--------------------

Het schepencollege van Maldegem wenst de spoorlijn van Gent tot in Maldegem door te trekken. Een groot project, dat niet tegen 2024 zal gerealiseerd zijn.

In 2019 reeds sprak het college de wens uit om de trein naar Maldegem te halen. De NMBS bevestigd dat nog dit jaar een haalbaarheidsstudie over spoorlijn 58 Gent-Eeklo-Maldegem zal worden opgestart.

-------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws