Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 juni 2020

gepost 7 months ago, op donderdag, 18 juni 2020 door Crew

De partij Groen in Maldegem is geen voorstander om een treinverbinding te realiseren tussen Maldegem en Gent. Zolang er gestudeerd wordt om een trein tussen Maldegem en Gent te laten rijden, komt er niets in huis van een fietssnelweg langs de oude spoorwegroute. Groen is voorstander van een snelbus met Gent, en van de oude spoorweg een fietssnelweg in Maldegem.

Voor de omwonenden van de spoorweg is het bovendien geen aantrekkelijk vooruitzicht om opnieuw een trein in hun achtertuin te krijgen.

-----------------

De werken zijn gestart in de Burg. Lionel Pussemierstraat in Eeklo.
De Watergroep zal er de waterleiding vernieuwen en ontdubbelen zodat er aan beide zijden van de straat een waterleiding is. Fluvius werkt in synergie aan de aanleg van laagspanning, middenspanning en openbare verlichting. Doordat er vrij lange sleuven moeten gegraven worden is het noodzakelijk om éénrichtingsverkeer te organiseren ter hoogte van de werfzone in Eeklo en dit richting Roze.

---------------------

Het boek ‘Ik had een droom’ over de overleden renner Bjorg Lambrecht uit Knesselare bij Aalter zou deze maand uitkomen, maar dat wordt verschoven naar september.

De eerste Memorials Bjorg Lambrecht moesten in maart ook geschrapt worden. Er zijn nu nieuwe data geprikt. Voorlopig staan 29 en 30 augustus in de agenda. De eerste dag zou in Ursel gereden worden, de tweede dag in Knesselare. De wielerbond heeft de data al goedgekeurd. Er wordt nu nog samengezeten met de gemeente Aalter.

--------------------

Het eerste ecoveloduct van de provincie Oost-Vlaanderen is een feit. De brug in de Cromekestraat over de E40 op de grens van Nevele en Aalter is nu een veilige oversteekplaats voor fietsers én dieren. De vernieuwde fietsbrug werd ingereden door het bestuur.

----------------------

Aalternaren kunnen bij hun lokale apotheek opnieuw twee gratis mondmaskers afhalen. Je krijgt er meteen ook twee filters bij. De nationale Veiligheidsraad versoepelde de voorbije weken verder de maatregelen. Het bedekken van de mond en de neus blijft zeer belangrijk in de strijd tegen COVID-19. Het gebruik van een mondmasker is daarom erg aanbevolen in de openbare ruimte en verplicht op het openbaar vervoer. Via alle Aalterse apothekers kan je nu een derde mondmasker ophalen: het gaat om een wasbaar, herbruikbaar stoffen exemplaar, waarvoor het gemeentebestuur deelnam aan de groepsaankoop van Provincie Oost-Vlaanderen.

-----------------------

Toerisme Meetjesland heeft een nieuwe wandelgids ‘Meetjeslandse bossen’ klaar.

In de gids ontdek je 236 km wandelplezier langs de drie grote Meetjeslandse bosgebieden: Landschapspark Drongengoed, Provinciaal Domein Het Leen en de Lembeekse bossen. De gids kost 6 euro en is verkrijgbaar in het gemeentehuis Aalter-centrum, in het contactpunt Knesselare en in het toeristisch infopunt in het Drongengoed.

---------------------

In Kleit deelgemeente van Maldegem komt een nieuwe ontmoetingsruimte op de plaats waar de huidige Sint-Vincentiuskring gevestigd is. Het nieuwe gebouw moet het kloppend hart worden waar verenigingen activiteiten kunnen organiseren en mensen elkaar ontmoeten. In elk dorp een ontmoetingsplaats voorzien ter ondersteuning van het verenigingsleven en de dorpelingen: dat is één van de doelstellingen van het gemeentebestuur van Maldegem.

---------------------------

De stad Brugge organiseert, samen met hogeschool Howest en leerbegeleidingscentrum De Tol, gratis zomerklassen voor leerlingen van het lager onderwijs.

Door de coronacrisis heeft een aantal jongeren een leerachterstand opgelopen, bij anderen is de bestaande kloof vergroot en nog anderen hebben de scholen onvoldoende kunnen bereiken. Daarom gaat de stad Brugge deze zomer klassen organiseren om bepaalde kinderen te helpen. Bij inschrijving wordt het duidelijk waar elke klas zal doorgaan. Inschrijven op www.tol.be.

-----------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws