Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 17 januari 2024

gepost 4 months ago, op woensdag, 17 januari 2024 door Crew

Pleegzorg Oost-Vlaanderen is gestart met een campagne om nieuwe pleeggezinnen te vinden in het Meetjesland. De zoektocht concentreert zich vooral op de gemeenten Aalter, Lievegem en Sint-Laureins, waar er op dit ogenblik een tekort is. Wie interesse heeft om pleeggezin te worden, kan op www.pleegzorg.be een infopakket aanvragen of zich inschrijven voor een infosessie.

—------------------------------------

Delhaize kondigde onlangs de overname aan van een reeks supermarkten door zelfstandige ondernemers. De Eeklose vestiging wordt overgenomen door Anneke Huys, een bekende in de sector.

—-----------------------------

Om een einde te maken aan de al jaren aanslepende parkeerdruk in en rond het Drongengoed in Ursel, richt het Agentschap Natuur en Bos er een nieuwe parking in. Die moet plaats bieden aan zo’n 100 wagens en telt ook 24 fietsbeugels.

—----------------------------

De politie van Sint-Laureins roept op om geen rattenklemmen te gebruiken, nadat agenten en de brandweer een kat uit zo'n klem hebben moeten bevrijden. Rattenklemmen zijn verboden.

—-----------------------------

De gemeente Kaprijke gaat nieuwe bomen planten in verschillende straten. Deze winter nog komen zomerlindes in de Zuidstraat en de Kerkakkerstraat. Er wordt gekozen voor zomereiken in de Wauterstraat en de Windgatstraat.

—------------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws