Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 18 januari 2024

gepost 5 months ago, op donderdag, 18 januari 2024 door Crew

Aalter gaat dit voorjaar de historische kasseistrook in het dorp van Poeke herstellen. De kasseien moeten eruit, en keren in een andere vorm terug. Ook elders in de gemeente staan een pak wegenwerken gepland.

—----------------------------------------

De aanleg van de fietstunnel onder de Ring rond Eeklo, ter hoogte van de Raverschootstraat, start begin volgend jaar. Momenteel wordt op de Ring ter hoogte van de Industrielaan een rotonde aangelegd. Daarvoor wordt twee keer 3,5 miljoen euro voorzien.

—----------------------------------------------

Maldegem start het nieuwe jaar boordevol plannen. De gemeentebelastingen worden met 6,9 procent gelijk gehouden, maar de gemeente gaat wel fors investeren.

—------------------------------------------

Groen Aalter nodigt op zondag 21 januari minister Petra De Sutter uit in Aalter. Groen houdt zondag haar nieuwjaarsreceptie in Villa Snoeck in de Stationsstraat in Aalter. Zoals elk jaar wordt daar de Groene Pluim uitgereikt, maar omdat het een verkiezingsjaar is wordt ook de campagne officieel afgetrapt.

—-------------------------------------------

Erik Wille treedt op zondag 21 januari op in zijn thuishaven Aalter. Nu zondag wordt hij door het Davidsfonds Aalter uitgenodigd om marktliederen en Vlaamse meezingers te brengen in de theaterzaal van kunstencentrum ArtA’A aan het station in Aalter.

—----------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws