Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 19 januari 2024

gepost 6 months ago, op vrijdag, 19 januari 2024 door Crew

De politie van Aalter is afgelopen week binnengevallen in café ‘De Verloren Hoek’. Dat gebeurde in samenwerking met de gerechtelijke politie, volgens welingelichte bronnen in het kader van een drugsonderzoek. De uitbater werd gearresteerd. “Hij werd intussen weer vrijgelaten, weliswaar onder voorwaarden.

—------------------------------------------------------

Vorig jaar zijn in Aalter meer koppels getrouwd dan het jaar voordien.

In 2023 werden op het gemeentehuis van Aalter 107 huwelijken voltrokken en dat kan alleen op vrijdagnamiddag. —----------------------------------------------

De oude pastorie van Lotenhulle (Aalter) wordt verder verbouwd, en moet na 167 jaar het bruisend hart worden voor de verenigingen in het dorp. Op het gelijkvloers huist sinds 2018 al de kinderopvang. Nu wordt 520.000 euro geïnvesteerd om ook de eerste verdieping en de zolderverdieping een nieuw leven te geven. —---------------------------------------------

De organisatoren van de Kaaifeesten in Eeklo lanceren nu al de eerste naam voor de editie van oktober 2024. Op zaterdag 5 oktober wordt weer gekozen voor ‘Ambiance op ’t Kaaiken’. Onder andere Reg komt langs. De online verkoop start op 1 februari. Info: www.kaaiken.be.

—------------------------------------------------------------------------------------------

De opbouw van de ijspiste op de Markt van Maldegem is gestart. Van vrijdag 26 januari tot en met zondag 18 februari kan weer geschaatst worden op de Markt van Maldegem. Meer informatie over de ijspiste, activiteiten en openingsuren kan je terugvinden op www.maldegem.be/schaatsen-op-de-markt.

—---------------------------------------

Vandaag houdt politiezone Meetjesland snelheidscontroles in Eeklo. De politie controleert onder andere in de Blakstraat, de Raverschootstraat, Zandvleuge en Mandeweegsken.

—-----------------------------------------

Eeklo wil de dagen voor Valentijnsdag extra gezellig maken in de winkelstraten. Van zaterdag 10 februari tot en met woensdag 14 februari zullen op een veertigtal winkelruiten liefdesquotes en romantische poëzie te lezen zijn. Handelaars die interesse hebben om deel te nemen, kunnen zich tot eind januari inschrijven via www.eeklo.be/valentijnsactie.

—---------------------------------------------

Het gemeentebestuur van Maldegem stapt in het project ‘Give a day’, een matchingwebsite voor vrijwilligerswerk. Op de site maldegem.be/vrijwilligerswerk kan je enerzijds op zoek gaan naar vrijwilligerswerk, en anderzijds als vereniging of organisatie zoeken naar vrijwilligers.

—---------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws