Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 22 januari 2024

gepost 1 month ago, op maandag, 22 januari 2024 door Crew

Mieke Schauvliege (51) is op 13 oktober lijsttrekker voor Groen Aalter tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Ze is kandidaat-burgemeester, en snoeihard voor haar tegenstander Pieter De Crem (CD&V).

—---------------------------------------

CD&V Maldegem heeft officieel het startschot gegeven van de kiescampagne. Burgemeester Koenraad De Ceuninck (42) wil er graag nog zes jaar bij doen als burgemeester, en wordt lijsttrekker. Schepen Valerie Taeldeman (48) duwt de lijst.

—---------------------------------

De winnaars zijn bekend van de kerstactie ‘Win de vitrine’, die stad Eeklo samen met de handelaars gehouden heeft. Alles samen waren er in Eeklo tijdens de voorbije feestperiode 12.500 euro aan prijzen te winnen, voor de klanten van de plaatselijke middenstand. —-------------------------------------------------------------

Sinds 2002 werd er over gepraat, en al die jaren op gewacht. Maar vanaf deze maandag gaat de oude rijkswachtkazerne in de Kaaistraat in Eeklo echt plat. Er komt een nieuwe parking in de plaats, en nadien wordt eindelijk ook de straat vernieuwd. —-----------------------------------------

Een regenzone trekt vandaag over het land. In de loop van de dag wordt het wel weer droger met opklaringen vanaf de kust. Het waait hard, met ‘s morgens vroeg nog rukwinden tot 100 kilometer. Het KMI waarschuwt nog tot vanmiddag met code geel voor rukwinden in heel het land.

—-------------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws