Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 16 januari 2024

gepost 1 month ago, op dinsdag, 16 januari 2024 door Crew

De lokale politie van Eeklo heeft drie chauffeurs onder invloed uit het verkeer gehaald. Daarnaast controleerden ze meer dan 1.400 voertuigen op snelheid. Vooral in de Vaarstraat in Kaprijke maken bestuurders nog te veel snelheid.

—----------------------------------

Er werden vorig jaar 223 baby’s geboren in gezinnen in Aalter. Het waren 126 jongens, en 97 meisjes. Renée was vorig jaar in Aalter de populairste meisjesnaam en Louis was de populairste jongensnaam.

—---------------------------------

Er komt geen grote fusie tussen de twee tennisclubs van Aalter. TC Nobel en TC Tobias doen elk apart door, dat schrijft de krant HLN. Tennisclub Nobel maakt zelfs een heuse doorstart, met een nieuw logo en een nieuwe teamuitrusting.

—---------------------------------

Cultuurhuis Herbakker in Eeklo is verbouwd en officieel heropend. Ook het cultuurcafé neemt een nieuwe start. Ellen De Muynck (44) en Kris Jacobus (50) van het vroegere praat- en eetcafé Den Turf in de Boelare, houden nu het nieuwe cultuurcafé in Cultuurhuis Herbakker open.

—--------------------------------------------

De Dinantstraat in Middelburg (Maldegem) moet een weekje dicht voor wegenwerken. Van woensdag 17 tot woensdag 24 januari is er geen doorgaand verkeer mogelijk.

—---------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws