Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 15 januari 2024

gepost 1 month ago, op zondag, 14 januari 2024 door Crew

Het domein Menas in Sint-Maria-Aalter (Aalter) neemt maatregelen nadat er rond het kasteel van de Broeders van Liefde vandalisme werd gepleegd. Het domein is ook enkel toegankelijk van zonsopgang tot zonsondergang.

—------------------------------------------------

De gemeente Aalter telde bij de jaarwisseling 29.718 inwoners. Dat zijn er opnieuw 275 meer dan een jaar voordien. Het aantal inwoners in Aalter groeit nu al voor het zeventiende jaar op rij. —--------------------------------------------

Het Kunstencentrum ArtA’A aan het station van Aalter heeft zijn 500.000ste bezoeker verwelkomd. Het was Aalternaar Killian Lampaert die door het gemeentebestuur verrast werd met een Aalterbon van 50 euro.

—----------------------------------------------------

Er vinden deze week snoeiwerken plaats in de Schaperijstraat, tussen de Pieter Ecrevis-sestraat en Newburystraat, in Eeklo. Het stuk is daarom afgesloten voor doorgaand gemotoriseerd verkeer van dinsdag 16 januari tot en met donderdag 18 januari.

—----------------------------------------------

Van maandag 15 januari tot en met woensdag 31 januari vinden er nutswerken plaats in Balgerhoeke. De verkeerssituatie wordt er aangepast.

—------------------------------------

De online inschrijvingen voor activiteiten tijdens de krokus- en paasvakantie in Maldegem starten op woensdag 17 januari. Vanaf 24 januari worden de plaatsen toegekend.

—-------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws