Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 12 januari 2024

gepost 4 months ago, op vrijdag, 12 januari 2024 door Crew

Het nieuwe jaar belooft een jaar vol grote werken te worden in Aalter. Burgemeester Pieter De Crem (CD&V) legt tien grote dossiers op tafel. Met onder andere een nieuwe jeugd- en sportsite in Bellem, geluidsmuren langs de N44, en heel wat extra parking.

—--------------------------------------------------------

De lokale politie heeft de voorbije week 4 bestuurders betrapt die met een voertuig aan rondrijden waren zonder geldig rijbewijs. De overtreders zullen zich moeten verantwoorden in de politierechtbank.

—------------------------------

Het Cultuurcentrum van Eeklo is verbouwd en werd donderdagnamiddag officieel geopend. Voortaan spreken ze in Eeklo over Cultuurhuis Herbakker. Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon (N-VA) mocht de vernieuwbouw openen. Zaterdag en zondag is het dan aan het grote publiek.

—----------------------------------------

De stad Eeklo organiseert een openbare verkoop van een 150-tal goederen die ze niet meer gebruikt. De gedetailleerde lijst van te veilen goederen is te lezen op www.eeklo.be/openbareverkoop.

—------------------------------------------------

De 16 jarige Auke De Buysser uit Aalter maakt zaterdagvoormiddag even een zijsprongetje. Nadat de eerstejaarsjuniore deze winter al vijf Belgische pistetitels veroverde gaat Auke morgen in Meulebeke haar kans wagen op het BK veldrijden.

—-----------------------------------

Isaac Roux, het alterego van singer-songwriter Louis De Roo uit Adegem (Maldegem) wordt in 2024 ‘Artist in Residence’ in muziekclub N9 in Eeklo. Artiesten met deze erkenning zijn er een jaar lang kind aan huis, en kunnen repeteren, creëren en opnemen in muziekclub N9”

—---------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws