Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 september 2021

gepost 10 months ago, op woensdag, 15 september 2021 door Crew

De laatste prik in het vaccinatiecentrum van Aalter wordt op 6 oktober gezet. Normaal zou de sporthal tegen 23 oktober weer volledig vrij moeten zijn. De voorbije maanden werden al ruim 42 duizend 300 prikken gezet in het vaccinatiecentrum in de sporthal in Aalter. “Er komt enkel een derde prik voor mensen met immuunstoornissen. In Aalter gaat dat over 960 vaccins, en die mensen worden deze week uitgenodigd.

-----------------------

In de provincie Oost-Vlaanderen komt er een nieuwe legerkazerne. Het militair domein van Ursel zou daarbij bovenaan het lijstje staan. De vliegclub Ursel maakt zich alvast geen zorgen en zegt dat het domein er groot genoeg is. Er is echter nog geen beslissing genomen maar de kansen zijn groot.

--------------------------

Provincie West-Vlaanderen keurt de vergunning voor de bouw en uitbating van drie windmolens langs de N31, op de grens van Brugge en Zuienkerke, onder voorwaarden goed. Dat is verrassend en een slag in het gezicht voor de buurtbewoners van de Vagevuurwijk in Zuienkerke. In Brugge reageren ze ook verbaasd op de vergunning. Het waardevolle open polderlandschap mag men niet aantasten zegt schepen van Ruimtelijke Ordening Franky Demon.

------------------------

De tentoonstelling met werken van de overleden kunstenaar Patrick Ysebaert uit Eeklo, verdwijnt van de Markt. Kunstenaar Patrick Ysebaert kreeg elf jaar na zijn dood een eerbetoon op de Markt van zijn thuisstad Eeklo. In de ‘glazen huizen’ op de Markt kon je sinds half augustus replica van zijn werken zien. Het is de bedoeling dat de werken binnenkort in de stadsgebouwen van Eeklo een passende plaats krijgen.

----------------------------

De stad Brugge weert bijkomende horecazaken en toeristenshops in de vier belangrijkste winkelstraten. Liever ziet de stad er nieuwe galerijen, ‘brand stores’ of modezaken verschijnen. Dat er geen bijkomende souvenirshops, chocolade- en bierwinkels meer mogen bijkomen in het hart van Brugge, werd eerder al beslist.

-------------------

Vlaanderen voert geen wijzigingen door op de Expresweg in Brugge tussen Bevrijdingslaan en de afrit Zeebrugge. De vraag kwam er van burgerbeweging Brugse Mobiliteit Anders, om de maximumsnelheid op weer op te trekken tot 120 kilometer per uur. Een uniform snelheidsregime is op deze locatie verantwoord. Daarom pleit het Agentschap voor een behoud van 90 per uur.

---------------------------

Eeklo springt op de kar van het plantjesweekend van Kom op tegen Kanker, en wil de komende dagen 1.000 azalea’s verkopen. Vanaf morgen tot zaterdag, zal Team Eeklo overal in de stad te zien zijn. Ook de Eeklose Kilometervreters doen mee met de actie. Info: www.plantjesweekend.be.

-------------------

Het doorgaand verkeer door het centrum van Aalter wordt op deze woensdag onderbroken voor de opbouw van de kermis. De Stationsstraat wordt in de namiddag en vroege avond afgesloten van aan het kruispunt met de Kouter en de Weibroekdreef, tot voorbij de Markt. De kermis opent op zaterdag 18 september.

--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws