Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 september 2021

gepost 10 months ago, op donderdag, 16 september 2021 door Crew

Het aantal coronabesmettingen is in Aalter opnieuw in stijgende lijn. In de Taborschool van Bellem zitten twee klassen in quarantaine nadat een leerkracht positief heeft getest. Er werden afgelopen dagen in Aalter 21 coronabesmettingen vastgesteld. De besmettingen zijn allemaal bij mensen onder de 50 jaar.

------------------------

Aalter kan komend weekend eindelijk het nieuwe kunstencentrum ArtA’A aan het station officieel openen. Het kunstencentrum is precies een jaar in gebruik, maar door corona kwam er nog geen officiële opening. Vrijdagavond wordt het gebouw officieel geopend, en op zaterdag 18 september is er een familiedag.

------------------------

Chiro Oostveld stelt de nieuwe lokalen in de Tinhoutstraat in Beernem voor. De jeugdvereniging kan zo haar 60-jarige bestaan op een feestelijke manier vieren. De Chiro was al lang vragende partij voor nieuwe lokalen en ze hadden dringend ook meer ruimte nodig. Met de nieuwe lokalen is er nu voldoende plek voor hun meer dan 70 leden.

-----------------------

De supporters van PSG hebben geluisterd naar de vraag van de Brugse politie om niet naar de binnenstad af te zakken. De politie was de hele dag zichtbaar aanwezig, maar moest geen supporters oppakken. Ook in de buurt van het stadion voerden ze controles uit. Daarbij werd vooral gefocust op Franse nummerplaten. Supporters van de Franse topclub mochten namelijk enkel via een combiregeling naar het stadion komen. Club Brugge - PSG eindigde op gelijkspel 1-1.

-------------------

De vier vaccinatiecentra van het Meetjesland lanceren een laatste oproep voor wie nog niet gevaccineerd is. Je kan nu zelf nog een afspraak maken, om alsnog naar het vaccinatiecentrum te gaan. Die sluiten in het Meetjesland ten laatste op 15 oktober. Ondertussen kreeg al 95 procent van de Meetjeslandse 12-plussers een prik in de arm. De vaccinatiecampagne in het Meetjesland was een succes, de regio bevindt zich in de kopgroep binnen Vlaanderen.

------------------------------

Burgemeester Pieter De Crem is tevreden met invoering van het nieuwe circulatieplan in Aalter. Oppositiepartij Groen is van mening dat er enkele aanpassingen aan het plan nodig zijn. Volgens de politie zijn de veranderingen goed verteerd. “De eerste week werd er gesensibliseerd, wie zich dan niet aanpast zal toch geverbaliseerd worden.

---------------------

De opening van de eerste Albert Heijn in het Meetjesland, heeft woensdag voor lange wachtrijen gezorgd aan de winkel in de Staatsbaan 69 in Adegem bij Maldegem. Al vanaf 7 uur, een uur voor de echte opening, stonden er wachtende klanten voor de deur. De eerste 500 klanten kregen een goodiebag, met prijzen zoals één minuut gratis winkelen. Het lint werd iets voor 8 uur geknipt door burgemeester Bart Van Hulle.

------------------------

Eeklo houdt op zondag 19 september de ‘Dag van de Stad’. De N9 in het centrum wordt verkeersvrij gemaakt, en er zijn heel wat optredens en activiteiten. De ‘Dag van de Stad’ valt niet toevallig samen met ‘autoloze zondag’. “De doortocht is onderbroken, van het kruispunt Boelare tot aan de Krugershopping, en de Markt is ook niet bereikbaar. Het volledige programma op: www.eeklo.be/dagvandestad.

-----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws