Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws dinsdag 14 september 2021

gepost 2 weeks ago, op dinsdag, 14 september 2021 door Crew

Metaalbedrijf Omco International wil de productie uit Aalter verhuizen naar fabrieken in Hongarije en Turkije. 35 mensen dreigen hun job te verliezen. De hoge loonkost en de sterke stijging van de materiaalprijzen, gecombineerd met verminderde orders, worden door de directie aangegeven als reden voor de beslissing.

-------------------

Op zaterdag 18 september vindt de vierde editie plaats van World Cleanup Day, de grootste wereldwijde opruimactie van het jaar. Ook in Tielt en deelgemeenten kan je de handen uit de mouwen steken. Bij de World Cleanup Day wordt in meer dan 150 landen door miljoenen mensen afval opgeruimd. In 2019 gebeurde dat ook al in Tielt toen leverde de zwerfvuilactie ruim vijftig volle afvalzakken op.

-------------------------

Naast interieurzaak LeenBakker in het winkelcentrum B-Park in Brugge is een leegstaand pand in geen tijd omgevormd tot nieuw Brugs test- en vaccinatiecentrum. Vanaf woensdag kan je daar terecht voor een coronatest, later ook voor vaccinaties. “Oorspronkelijk was dit een soort plan-B, maar het zou best kunnen dat élke Bruggeling hier een herhalingsvaccin zal moeten krijgen.

---------------------

Woensdag 15 september om 8 uur opent de eerste Albert Heijn in het Meetjesland. Vanaf dan kan je winkelen bij de populaire Nederlandse keten, in de nieuwe winkel in Adegem bij Maldegem, schuin over het Witte Huis. Veertig personeelsleden kunnen in de nieuwe Albert Heijn aan de slag.

---------------------

Het nieuwe circulatieplan in Aalter is intussen 2 weken uitgerold en het is duidelijk waar veel bestuurders nog over struikelen, namelijk de nieuwe eenrichtingsstroken. De tijd van sensibiliseren is echter voorbij. Sinds gisteren reikte de politie al boetes uit. Let ook op de zone 30 die in Aalter werd uitgebreid.

------------------------

Maldegem viert na een coronapauze weer kermis, van vrijdag 17 tot en met vrijdag 24 september. Vrijdag opent de kermis om 18 uur en is er de traditionele streekbierenavond in het park. Zaterdag is er om 19 uur muzikale ambiance in het centrum met de Rustende Moeders, aansluitend met de fuif in het park.

----------------------------

De wijk Houtem in Aalter maakt zich klaar voor de elfde rommelmarkt, die plaats vindt op zondag 19 september. Vorig jaar moest de rommelmarkt door corona nog geschrapt worden. Ondertussen zijn al 250 standhouders ingeschreven. De bar staat dit jaar op de extra parking van het station in Houtem, en blijft de hele dag open. Bezoekers zijn niet langer verplicht om op de rommelmarkt een mondmasker te dragen.

-----------------

Het Farys Noordzeebad in Blankenberge is vanaf deze maand elke weekdag zowel ‘s ochtends als ’s avonds een uurtje langer open. Het zwembad doet dit om sportzwemmers in ideale omstandigheden te laten trainen. Een plekje reserveren is sinds september niet meer verplicht.

----------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws