Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws maandag 13 september 2021

gepost 2 weeks ago, op maandag, 13 september 2021 door Crew

De vier vaccinatiecentra voor het Meetjesland sluiten bijna de deuren, maar de komende weken worden ook nog ‘derde prikken’ gezet. De uitnodigingen worden komende week verstuurd naar mensen met immuniteitsproblemen. Gemiddeld voor de tien gemeenten van het Meetjesland is 91,8 procent van alle te vaccineren burgers ingeënt met twee vaccinaties.

---------------

Enkele vandalen hebben vrijdagnacht heel wat schade aangericht in de stationsomgeving van Beernem. Spiegels van geparkeerde wagens werden afgerukt, fietsen in het rond gegooid en ook enkele ramen van de Moeder Godskerk sneuvelden. “Van andermans eigendom blijf je af!”, maakt burgemeester Jos Sypré (CD&V) zich boos. De politie Het Houtsche is alvast een onderzoek gestart.

-------------------------------

Aalter gaat rond de Markt verzinkbare palen in de rijweg installeren, zodat het centrum gemakkelijker verkeersvrij gemaakt kan worden voor activiteiten. De palen zullen in de rijweg zitten, en met een simpele druk op de knop uit de grond gehaald kunnen worden. Zo worden de centrumstraten gemakkelijker verkeersvrij gemaakt, zonder hekken te moeten plaatsen.

--------------------

Op vrijdag 17 september is er de jaarlijkse Strapdag. Het is de bedoeling dat er op die dag te voet of op de fiets naar school wordt gekomen: stappen en trappen. Op zondag 19 september is er dan een autovrije zondag in Eeklo, en blijft het centrum autovrij.

--------------------

Aalter past de kermisaffiche aan, en zal op de nakermis van zondag 26 september toch nog voor een Vlaams muziekfeest zorgen op de kiosk. De optredens worden gratis aangeboden. 26 september wordt zo in Aalter een topdag voor de horeca.

---------------------

Langs de Koolkerkesteenweg in Damme zijn zondagvoormiddag twee gewonden gevallen bij een frontale botsing. Het ongeval vond rond 9.30 uur plaats. Een bestuurder kwam wellicht even met een wiel van z’n wagen in de grasberm terecht en verloor daardoor de controle over zijn stuur. Hij botste frontaal op een ander voertuig dat in de tegenovergestelde richting reed.

------------------------

Eeklo heeft op de knop gedrukt om de 23ste windmolen in de stad op gang te duwen. De nieuwe mastodont staat tussen de Vrouwestraat en de N49, en is eigenlijk een beetje de windmolen van elke Eeklonaar. De stad participeerde voor 45 procent in de bouw van de molen, en deelt dus elk jaar ook in de winst. “Met die winst zal de stad Eeklo dan nieuwe duurzame projecten uitrollen.

-----------------

Het terrein van de Kunstacademie Maldegem,oogt een pak kunstzinniger. Met dank aan 800 leerlingen van de Maldegemse scholen. Met een paar zakken houtskool en honderden witte krijtjes, toverden maar de Maldegemse leerlingen tegeltjes om tot prachtige kunstpareltjes. Wie kunstzinnige kriebels heeft, kan nog tot eind september inschrijven voor de nieuwe lessenreeksen in de Kuma via de website mijnacademie.be

--------------------

In Sport Vlaanderen in Brugge is zondag een nieuw mountainbikeparcours in gebruik genomen. Naar aanleiding van het WK tijdrijden dat zondag tussen Knokke naar Brugge trekt, wil Sport Vlaanderen samen met de stad de lokale wielersport verder promoten. De opening gebeurde in aanwezigheid van gewezen oud-wielrenner en veldrijder Klaas Vantornout en veldrijder Eli Iserbyt.

-------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws