Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 november 2023

gepost 5 months ago, op woensdag, 15 november 2023 door Crew

De grachten in de buurt van de Artemeersstraat en de Vinktstraat in Poeke (Aalter) zijn de voorbije dagen uit hun oevers getreden. Ook rond het Drongengoedbos in Knesselare staan de straten blank door de hevige regenval.

—-----------------------------------------------

Stad Eeklo plant de komende maanden vier grote werken in de zuidelijke helft van de stad. Op 20 november wordt gestart met de sloop van de oude rijkswachtkazerne. De aanleg van het Oeverpark in de Hartwijk start begin volgende maand. Ook in de Kaaistraat en op de Zuidkaai starten begin volgend jaar grote werken. —-----------------------------------

Streekziekenhuis AZ Alma in Eeklo gaat 3.320 zonnepanelen op zijn daken en de bovenverdieping van de personeelsparking leggen. Goed voor een investering van 1,8 miljoen euro. Het geld wordt via energiecoöperatie Ecopower met burgerkapitaal bij mekaar gebracht.

—-------------------------------------

De afbraakwerken van de oude Academie in de Stationsstraat in Aalter vlotten goed. Zo goed als de volledige oude school is ondertussen afgebroken. In de plaats komt een ondergrondse centrumparking, met daarop een open centrumpark.

—-------------------------------------------------------------------------------

Open Vld Maldegem en Merlaan zeggen verstomd te staan dat het Maldegems schepencollege de bouw van het nieuwe ontmoetingscentrum in Kleit met zoveel poeha lanceert. Wij hebben in januari 2022 de gronden voor het nieuwe kunstgrasveld van Kleit gekocht”, zegt toenmalig burgemeester Bart Van Hulle.

—--------------------------------------

De ophaling van het restafval wordt deze week in Maldegem uitzonderlijk verstoord. Door een mechanisch defect zal er in Maldegem uitzonderlijk geen restafval opgehaald worden.

—------------------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws