Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 maart 2023

gepost 1 year ago, op woensdag, 15 maart 2023 door Crew

Er was gisteren even opschudding in de Lekestraat in Aalter. Tijdens werken in een woning werd de gasleiding geraakt waardoor er een klein gaslek ontstond. Brandweer en Fluvius waren snel ter plaatse om het lek te herstellen.

—---------------------------------

Heel wat handelaars in Maldegem houden dit weekend een Lenteshopping. Op zondag 19 maart zijn de deelnemende handelszaken dan open tot 13 uur. De latenight shopping wordt trouwens een traditie in Maldegem. “Na dit lenteweekend willen we de latenight shopping elke eerste donderdag van de maand laten doorgaan”, klinkt het nog.

—------------------------------------

De gemeente Maldegem reikt voor het eerst een Fair Trade Prijs uit. Tot 30 juni kan men zich kandidaat stellen. Deze prijs zal jaarlijks worden uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich op het gebied van Fair Trade verdienstelijk maakt.

—-------------------------------------

Kinderen uit het Meetjesland kunnen zich op zaterdag 18 en zondag 19 maart uitleven op de springkastelen van Lukri-land in de sporthal van Assenede.

—----------------------------------

De gemeentelijke milieudienst van Assenede en de milieuraad organiseerden opnieuw een zwerfvuilopruimactie. Tientallen vrijwilligers van scholen en verenigingen staken de handen uit de mouwen om de gemeente zwerfvuilvrij te maken. In Oosteeklo is er op zaterdag 25 maart opnieuw een grote zwerfvuilopruimactie.

—--------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws