Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 maart 2023

gepost 11 months ago, op donderdag, 16 maart 2023 door Crew

Een wegenwerker uit Maria-Aalter heeft een werkstraf van 150 uur gekregen nadat hij tijdens een straatruzie een duw had gegeven aan een tuinaannemer. Die laatste liep tijdens zijn val verschillende verwondingen op. Als de wegenwerker zijn werkstraf niet uitvoert, moet hij alsnog naar de gevangenis.

—---------------------------------

In 2022 is er net geen 11.000 keer beroep gedaan op de diensten van de hulpverleningszone Meetjesland voor kleine of grote noodsituaties. Deze cijfers raken nu pas bekend. Dat is een record. Vooral de ambulances moesten het voorbije jaar vaak uitrukken. En natuurlijk zorgden ook de voorjaarsstormen in februari vorig jaar voor flink wat werk.

—--------------------------

De Eeklose vrouw werd in Gent gearresteerd met vijftig gram cannabis op zak. Ze verklaarde tijdens haar proces dat ze de drugs bij zich had voor eigen gebruik. De rechter geloofde de moeder van drie en besloot haar geen straf te geven.

—--------------------------------------

De school Emmaüs Aalter is in de prijzen gevallen. Leerkracht Frans Christel Savat en leerkracht Engels Branko Dewaele hebben met hun vak Talent de prestigieuze SETT-award, een prijs voor digitaal leren, ontvangen. SETT staat voor School Education Transformation Technology

—-------------------------------------

Enkele materialen worden vanaf nu gesorteerd in aparte containers op het recyclagepark in Maldegem. Het gaat om kurk, cd’s, dvd’s en Blu-ray’s, cd-doosjes en doosjes van dvd’s. Dit materiaal moet dus niet in de restafvalzak, maar je kan het gratis binnenbrengen op het recyclagepark.

—---------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws