Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws woensdag 15 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 15 juni 2022 door Crew

In Aalter wordt bekeken of er een nieuwe legerkazerne van Defensie in het militair domein in het Drongengoed in Ursel kan komen. Het zou alvast duizend extra arbeidsplaatsen met zich meebrengen, en dat ziet burgemeester Pieter De Crem (CD&V) van Aalter alvast zitten. Groen is radicaal tegen en probeert nu al te zorgen voor een groot protest.

—-----------------------------

Aalter heeft officieel zeven in plaats van acht schepenen. Luc De Meyer (71) is officieel gestopt en wordt niet vervangen. N-VA verdwijnt zo uit het college van De Crem. Een vermindering in schepenen die na de verkiezingen van 2024 toch wettelijk verplicht zou worden. De gemeente bespaart zo nu al zowat 60.000 euro per jaar.

—----------------------------------

Eeklo roept een toeristentaks in het leven. Logieshouders moeten 1,75 euro per toerist per nacht betalen. Een toeristentaks is gangbaar in zowat alle grote steden, en vanaf 1 juli ook in Eeklo. Met de opbrengsten zullen de stadsdiensten Eeklo als toeristisch product gaan verkopen, en zo nog meer potentiële vakantiegangers naar onze stad trekken.

—------------------------------------

Maldegem strikt The Starlings voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap. Tom Dice is een Eeklonaar, maar op zondag 10 juli wordt hij samen met Kato uitgenodigd in buurgemeente Maldegem. Ze mogen daar optreden in het kader van de Vlaamse feestdag.

—----------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws