Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws 14 juni 2022

gepost 1 year ago, op dinsdag, 14 juni 2022 door Crew

De politie van Aalter en die van Maldegem gaan intensief samenwerken. Of het ook de bedoeling is om uiteindelijk tot een fusie en dus één grote politiezone te komen, wil niemand bevestigen. Aalter plant alvast de bouw van een nieuw Veiligheidsgebouw, en dat zou alvast perfect in de plannen passen.

—------------------------------

Eeklo maakt zich na twee jaar coronastilte op voor de zomerkermis en opnieuw een jaarmarkt in de stad. De zomerkermis komt van 15 tot en met maandag 20 juni naar het centrum van Eeklo. Er komen acht attracties. De jaarmarkt vindt plaats op donderdag 16 juni, langs de N9 vanaf Boelare tot aan het Krüger Shopping Centrum. Eeklo verwelkomt donderdag 200 standhouders.

—--------------------------------------

De derdejaars Latijn uit het College ten Doorn in Eeklo vertoeven in Afrikaanse sferen. De leerlingen kregen de opdracht om een geloofwaardige virtuele reis door Noord-Afrika te maken. Ze deden het zo goed dat er inderdaad even verwarring ontstond of ze er effectief niet rondliepen. Een straffe stunt om het vak Latijn wat te promoten.

—-----------------------------------

De erkende verenigingen uit Maldegem krijgen deze week geld op hun rekening uit het coronafonds van de gemeente. Maldegem kreeg vorig jaar van de Vlaamse regering een bedrag van ruim 240 duizend euro uit het Vlaams noodfonds om de cultuur-, jeugd- en sportsector te ondersteunen tijdens en na de coronacrisis. Vorig jaar werd al zowat de helft uitbetaald.

—------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws