Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws donderdag 16 juni 2022

gepost 2 years ago, op woensdag, 15 juni 2022 door Crew

Aalter moet het dit jaar zonder start van de Benelux Tour doen. Wat er met de 50.000 euro moet gebeuren, is onduidelijk. Vlaams Belang informeerde op de gemeenteraad naar de financiële gevolgen van het schrappen van het wielerfeest. Tot op vandaag was er nog geen eurocent betaald, dus er zijn geen financiële gevolgen voor de gemeente.

—---------------------------------------

Dierenliefhebbers moeten op zondag 19 juni in Eeklo zijn. Aan het oude zwembad organiseert de stad de eerste editie van Beestig Eeklo, een infomiddag waarbij dierenvrienden alles te weten komen over hun huisdier. Op de eerste editie van Beestig Eeklo kunnen bezoekers terecht bij meer dan 30 standhouders. Er zijn standen van onder andere een dierenartsenpraktijk, GAIA, Catpower vzw en vzw People4animals.

—------------------------------------

Tijdens de jaarmarkt in Eeklo geldt er een omleiding voor het verkeer op de N9. De kramen staan opgesteld langs de Stationsstraat en de Markt, aan weerszijden van de middenberm van de N9. Vanaf 16.30 uur start de traditionele jaarmarktwielerwedstrijd van Wielerclub de Sportvrienden. De wedstrijden zijn afgelopen rond 20.15 uur.

—--------------------------------

De landbouwers van de landbouwadviesraad uit Maldegem hebben vredig geprotesteerd tegen het huidige stikstofakkoord. Ze vroegen aan het college om hen te steunen door een officieel bezwaar in te dienen bij de Vlaamse regering. Burgemeester Koenraad De Ceuninck (CD&V) beloofde hierop in te gaan.

—--------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws