Categorie: Nieuws uit de regio

Regionaal nieuws vrijdag 17 juni 2022

gepost 2 years ago, op vrijdag, 17 juni 2022 door Crew

Vorige week werden in Aalter nog 44 coronabesmettingen opgetekend.

Met de zomerse temperaturen lijkt corona voorbij, maar dat is niet helemaal zo. “De situatie is onder controle zegt burgemeester Pieter De Crem (CD&V). “Het blijft dus belangrijk om de ouderen en meest kwetsbare mensen voor een tweede keer te boosteren.

—---------------------------------------

Oppositiepartij CD&V Assenede heeft op de gemeenteraad gevraagd om meer in te zetten op eenvormige aanduiding in schoolomgevingen. Dat zijn tekstboodschappen op de weg die weggebruikers attent maken op het feit dat er een school en dus schoolkinderen in de buurt zijn.

—---------------------------

Het kasteeldorp Poeke (Aalter) maakt zich op voor een kermisweekend, in een weekend waarin de temperaturen kunnen oplopen tot 35 graden. Zaterdag 18 juni start om 7 uur de twintigste editie van de rommelmarkt, in de verkeersvrije centrumstraten. Zaterdagavond is er een eetfestijn in het kasteel van Poeke.

—----------------------------------

College ten Doorn in Eeklo valt in de prijzen voor haar beleid tegen de sigaret. Het tabakspreventieproject ‘Bullshit Free Generation’ bekroont College ten Doorn Eeklo. Het ‘Vlaams Instituut Gezond Leven’ daagde dit schooljaar alle Vlaamse secundaire scholen uit om werk te maken van een weerbare, kritische en rookvrije generatie.

—-------------------------------------


  • Bron: Het Laatste Nieuws